Skip to content
Economie Societate

Florin Cîțu (PNL): Programul de încasări bugetare nu a fost realizat în martie și aprilie

Florin Citu

Președintele ANAF, Mihaela Triculescu, cere unor direcții din subordine să explice de ce nu a fost realizat programul de încasări venituri bugetare în lunile martie și aprilie, potrivit unui document prezentat de senatorul liberal Florin Cîțu, pe contul său de Facebook. Același document mai arată că ar exista sume semnificative de restituit contribuabililor, acestea reprezentând taxa auto, scrie hotnews.ro.

Documentul reprezintă o scrisoare din 16 mai, transmisă de șeful ANAF către Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice și Direcția Generală de Administrare a Marilor Contribuabili.

Florin Cîțu spune că va cere audierea Mihaelei Triculescu în comisia de buget-finanțe din Senat în legătură cu planul ANAF și execuția bugetară.

 „Pentru ca este campanie electorala au dat ordin sa se restituie cat mai repede TAXA auto. Nu au bani, dar da bine in campanie sa arati ca vrei sa faci asta.(…)Ce urmeaza? Taxe noi, accize noi, controale de la ANAF, recalcularea pentru fiecare cetean si companie a impozitelor si contributiilor ce trebuiau platite in ultimii 7 ani„, a mai spus Cîțu.

Voi cerea audierea președintei ANAF în comisia de buget-finanțe din Senat în legătura cu planul ANAF și execuția până în acest moment.

Ce conține scrisoarea

Având în vedere gradul de realizare al programului de încasări venituri bugetare, precum și stadiul procesului de restituire a taxelor reprezentând taxa specială pentru autoturisme, taxa pentru emisii poluante provenite de la autovehicule și timbrul de mediul pentru autovehicule, veți transmite o informare privind:

  • Cauzele nerealizării programului de încasări venituri bugetare pentru lunile martie și aprilie 2019.
  • Prezentarea unor măsuri concrete și asumate în vederea realizării integrale a programului de încasări venituri bugetare aferent lunii mai 2019.
  • Cauzele care au condus la existența unei sume semnificative rămasă de restituit contribuabililor reprezentând taxa specială pentru autoturisme, taxa de poluare pentru autovehicule, taxa pentru emisii poluante provenite de la autovehicule și timbrul de mediu pentru autovehicule, constantându-se disproporționalități între organele fiscale teritoriale aflate în subordinea dumneavoastră.
  • Prezentarea unui calendar de măsuuri asumate în vederea finalizării procedurii de restituire a taxelor de mediu până la data de 22.05.2019.

Această informare va fi transmisă până în data de 17.05.2019 ora 09.00 (…)

Programele de măsuri vor fi analizate și discutate în ședința ce se va organiza în perioada imediat următoare”.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *