Programul de lucru de 4 zile pe săptămână. Modele de succes

Lucru
Sursa foto: Pixabay

Tot mai multe ţări europene testează programul de lucru de 4 zile pe săptămână. Iar rezultatele susţin un astfel de scenariu.

Există ţări care nu doar au testat, ci au şi implementat acest sistem. În contextul schimbărilor rapide din lumea muncii, România dispune de un cadru legislativ suficient de flexibil pentru a implementa săptămâna de muncă de patru zile, susțin specialiștii Ernst and Young România, citați de hotews.ro. Totuși, decizia de a adopta acest model este în întregime la latitudinea fiecărei companii în parte, conform unui raport recent al companiei de consultanță. Analiza realizată de EY România arată că legislația actuală permite adaptarea programului de muncă pentru a se potrivi nevoilor specifice ale fiecărei organizații. Potrivit raportului, Codul Muncii din România permite o distribuție inegală a orelor de muncă, ceea ce înseamnă că nu este necesară o modificare legislativă pentru a implementa săptămâna de muncă redusă.

„Cadrul legal existent este suficient de flexibil pentru a sprijini implementarea unui program de muncă de patru zile. Totuși, companiile trebuie să analizeze impactul unei astfel de măsuri asupra operațiunilor lor înainte de a lua o decizie”, afirmă experții EY.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: