Skip to content
Puterea Știrilor Video

Programul IMM Invest e operațional. Dumitru Nancu (FNGCIMM): Ne așteptăm ca anul acesta să avem 58.000 de beneficiari, adică dublu față de 2020

PS News
" "

Invitat în studioul ”Puterea Știrilor”, Dumitru Nancu, directorul general al Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), a prezentat noile beneficii ale programelor IMM Invest, AGRO Invest și Noua Casă.

„De săptămâna trecută, programul IMM Invest este operațional, deja am aprobat primele garanții în cadrul programului IMM Invest. Guvernul României a făcut unele modificări pentru unele companii să fie accesat de mai mulți întreprinzători. Dacă anul trecut programul a fost accesat de 10% din mediul de afaceri pe venituri, ne așteptăm ca anul acesta să dublăm numărul beneficiarilor. Dacă anul trecut au fost 25.000, anul acesta ne așteptăm să fie 58.000 de întreprinzători. De când s-a deschis platforma IMM Invest sunt înscriși 9979, un număr record.

" "
" "

Înțeleg că programele guvernului sunt accesate de către mediul de afaceri, deja primele 270 de garanții erau un lucru, o parte dintre ele s-au aprobat și ce este îmbucurător atât la IMM Invest, la AGRO Invest, cât și la Noua Casă programele au fost digitalizate și în acest moment vă pot spune că analiza unei garanții complet completate nu durează mai mult de 24 de pe la fondul de garantare față de anii trecuți când știți că erau acele aglomerări..

Din momentul în care ne-am înscris la IMM Invest și la AGRO Invest, beneficiarii se înscriu cu o declarație pentru IMM. S-a păstrat aceleași date financiare de raportare la sfârșitul anului 2019 ș nu luăm în calcul anul 2020 pentru că fost dezastruos pentru economie.

Pe IMM Invest beneficiarul selectează fie AGRO Invest fie IMM Invest și se completează automat pentru că baza noastră de date este legată de către STS și este legată la ANAF și completează acea declarație de IMM. În maxim 72 de ore, cele 10.000 sunt analizate de către operatorii noștri dacă intră în categoria întreprinderilor mici și mijlocii, sunt redirecționate cererile către banca, sunt semnate 21 de convenții deci cu toate băncile din România pe programul IMM Invest și AGRO IMM Invest, avem convenții convenții de colaborare și după care această cerere este transmisă online băncii la care a optat întreprinzătorul”, spune Dumitru Nancu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *