Programul naţional pentru creşterea natalităţii continuă şi anul viitor / Se propune dublarea numărului de beneficiari

Anastasiya Gepp
Sursa foto: X
”Astăzi, 17.11.2023, Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse a pus în transparenţă decizională proiectul de Hotărâre privind modificarea Hotărârii Guvernului nr. 1103/2022 pentru aprobarea Programului Social de interes naţional de susţinere a cuplurilor şi a persoanelor singure, pentru creşterea natalităţii”, anunţă, vineri seară, ministerul.

Sursa citată a precizat că ”succesul imens de care s-a bucurat programul anterior şi numeroasele solicitări ale potenţialilor beneficiari înscrişi deja pe o listă de aşteptare, impune continuarea derulării proiectului şi în anul 2024, cu dublarea numărului de beneficiari, de la 10.000 la 20.000 de beneficiari/an”.

Sprijinul se acordă sub forma a două vouchere, în cuantum de 15.000 de lei. Astfel, un voucher în valoare de 5.000 de lei va fi destinat achiziţionării de medicamente specifice, iar al doilea voucher, în suma de 10.000 de lei, va fi folosit pentru achitarea procedurilor medicale prescrise.

”La începutul lunii noiembrie  2023, la nivelul MFTES au fost raportate 150 de sarcini în evoluţie, iar în urma finalizării procedurilor medicale, au fost înregistrate trei naşteri”, a mai precizat ministerul.

“Programul social de interes naţional de susţinere a cuplurilor şi a persoanelor singure, pentru creşterea natalităţii” derulat până acum este finanţat de la bugetul de stat, din bugetul Ministerului Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse şi are ca scop sprijinirea financiară a cuplurilor şi a persoanelor singure din România, în vederea efectuării procedurilor medicale de specialitate recomandate, ca element principal de susţinere a creşterii natalităţii în România.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: