Skip to content
Puterea Știrilor Video

Programul ”Noua Casă” ar putea continua și în 2022! Informații esențiale pentru românii care vor să își cumpere o locuință

facebook/prima casa

Până în prezent, 300.000 de români și-au achiziționat o casă prin Programul Noua Casă, a precizat Dumitru Nancu. Invitat la Puterea Știrilor, directorul general al Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) a susținut că Programul Noua Casă reprezintă cea mai importantă măsură anticiclică pe care a luat-o Guvernul din 2009 și până în prezent. Nancu a precizat și că este posibil ca acest program să continue și în 2021.

„Noi am propus pentru noul buget (n.r – continuarea programului Noua casă). E clar că este cea mai importantă măsură anticiclică pe care a luat-o Guvernul din 2009 și până în prezent. În hotărârea de guvern din 2016 (Guvernul Cioloș) se spunea că anul 2021 va fi ultimul an pentru Programul Prima Casă. În 2020, guvernele liberale au schimbat din temelii Programul Prima Casă denumindu-l Noua Casă, în care s-au introdus cele două praguri, pentru că ați văzut că avem muncă de acasă, avem teleșcoală, iar 15% din plafon s-a dus la credite între 70.000 de euro și 140.000 de euro.

Noi am solicitat și vom solicita și la noua rectificare, pe bugetul 2022, din nou plafon pentru acest program. Este un program anticiclic. Contextul economic este clar prielnic acestui program, ați văzut că Banca Națională deja a ridicat de la 15% la 25% avansul. Programul Noua Casă era singurul program cu 5% avans, precum și dobânda ICCR. Față de ROBOR, ICCR merge pe rata inflației dinainte, iar ROBOR-ul merge pe rata inflației din viitor. ICCR a scăzut față de ROBOR di acest motiv: pentru că se raportează la rata inflației care a fost, mai mică. Până în prezent, 300.000 de români și-au achiziționat o casă prin acest program”, a declarat Dumitru Nancu la Puterea Știrilor.

2 comentarii la “Programul ”Noua Casă” ar putea continua și în 2022! Informații esențiale pentru românii care vor să își cumpere o locuință

  1. Avem un apartament luat cu prima casă dar am dori să luăm unul mai mare pt că a mai venit un copil ,în 2022 este programul a 2 casă?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *