PSnews

Ediția de București

Programul „prima pedală” s-a blocat. Firea vrea mai multe vouchere

Facebook/Gabriela Firea

După doar două zile de la lansarea ofertei de acordare a voucherelor valorice de 500 lei pentru bucureștenii care vor să schimbe mijloacele de navetă clasice cu unele moderne, de tipul bicicletelor sau vehiculelor electrice pe două roți, Primăria Capitalei a decis să suspende procesul.

Peste 18.000 de cereri au fost înregistrate în primele două zile de la inițierea programului „Bicicliști in București”, 14.500 fiind trimise pe e-mail, după cum anunță instituția.

„Toate cererile transmise prin e-mail vor primi un număr de înregistrare, în ordinea procesării acestora, care va fi comunicat prin e-mail fiecărui solicitant.

După ce toate cererile vor fi procesate și vor fi primit număr de înregistrare, se va proceda la filtrarea bazei de date pentru înlăturarea înscrierilor multiple, dat fiind faptul că regulamentul prevede clar că fiecare cetățean poate solicita un singur voucher.

Pentru a se putea garanta principiul „primul venit, primul servit” în alocarea voucherelor, cererile vor fi înregistrate în funcție de data și ora procesării, în cazul celor depuse la ghișeele Centrului de Relații cu Publicul, respectiv după data și ora primirii solicitării în serverul Primăriei, în cazul celor trimise prin e-mail”, anunță Primăria Capitalei, într-un comunicat de presă.

În funcție de numărul total al cererilor validate, se va supune aprobării Consiliului General al Municipiului București, în proxima ședință, un proiect de Hotărâre prin care să fie suplimentat numărul de vouchere acordat în cadrul acestui program în acest an.

Programul „Bicicliști în București” va fi reluat și în anul următor, iar toți solicitanții care au depus cereri în acest an și nu vor primi vouchere vor rămâne în baza de date a Programului pentru ediția din 2018, mai spun reprezentanții instituției.

Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inapoi