Programul propus de Nicolae Ciucă în coaliție, pentru reînnoirea industriei, efecte în diaspora

Sursa foto: Nicolae Ciucă

PNL dă un motiv în plus românilor din diaspora să se întoarcă în ţară, este de părere deputatul PNL Valentin Făgărăşian, care provine din diaspora şi o reprezintă în Parlamentul României.

Este vorba despre programul PNL inițiat de președintele Nicolae Ciucă în cadrul coaliției și aprobat ca atare, pentru reindustrializarea României, prin care se vor reface domeniile industriale strategice, care va oferi locuri de muncă şi salarii la fel de competitive ca în statele dezvoltate din Uniunea Europeană.

„Milioane de români lucrează în străinătate pe salarii mari, pentru că sunt profesionişti desăvârşiţi şi oameni foarte harnici. Cum îi aducem înapoi, în ţară, a fost şi rămâne una dintre preocupările majore ale mele şi ale Partidului Naţional Liberal. Știm că acest lucru este posibil doar dacă le oferim românilor locuri de muncă şi salarii cel puţin la fel de bune ca în străinătate, iar acest lucru nu se poate face decât prin investiţii majore în economia naţională”, este de părere acesta.

Deputatul de diaspora explică faptul că PNL a găsit soluţia şi va susţine cu cel puţin 15 miliarde de lei refacerea unor sectoare ca siderurgia, industria chimică şi textilă, industria constructoare, industria alimentară, producţia de echipamente electrice şi electronice.

„Mă bucur foarte mult faptul că preşedintele Nicolae Ciucă a propus coaliţiei de guvernare aprobarea programului. (…) Cu o infrastructură de transporturi din ce în ce mai extinsă, mai rapidă şi mai bună, cu ramuri industriale reconstruite şi competitive şi cu angajaţi români tot mai bine plătiţi, am convingerea că România va deveni pol economic regional şi un nume puternic pe harta Uniunii Europene. Am convingerea, de asemenea, că planul PNL pentru reindustrializarea României va determina foarte mulţi români din diaspora să se întoarcă în ţara lor, ca angajaţi sau ca antreprenori, unde condiţiile de viaţă vor fi cel puţin la fel de bune ca în străinătate”, a subliniat Făgărășian.

„Industria românească se poate revigora și poate redeveni un catalizator al economiei dacă primește sprijinul de care are nevoie. I-am cerut ministrului de Finanțe, Marcel Boloș, să prezinte și în ședința Biroului Politic Național al PNL planul „România produce” – un proiect pe care l-am anunțat și definit de când eram premier – și al cărui scop este deblocarea potențialului economic al țării. Am decis astăzi în coaliția de guvernare să sprijinim, prin acest plan concret, reindustrializarea României”, a transmis marți liderul PNL.

Programul „Reînnoirea industrială a României” are o valoare de 3 miliarde euro.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: