Skip to content
Politică

Programul Rabla ar putea fi modificat în 2021. Ministrul Mediului își dorește ca românii să poată achiziționa și alte mijloace de transport nepoluante

facebook

Programul Rabla și-a dovedit succes de-a lungul anilor, în România. Astfel, cetățenii au posibilitatea să renunțe la autoturismele vechi, poluante și să achiziționeze mașini noi, mai puțin poluante.

Ministrul Mediului este însă de părere că oamenii ar trebui să aibă mai multe posibilități de mijloace de transport nepoluante.

Trotinetele electrice sunt, de xemplu, un model de mijloc de transport nepoluant, pe care ministrul Mediului l-a adus în discuție.

„Cine predă mașina și scoate din circulație o mașină poluantă să aibă opțiunea să cumpere și altceva decât mașină, un alt mijloc de transport.

În București, de exemplu, de ce n-am putea să cumpărăm acele trotinete electrice și să folosim trotinetele electrice în loc de mașini?

Trebuie să ne gândim și la asemenea opțiuni, pentru că echilibrul ar fi mult mai mult în favoarea mijloacelor de transport nepoluante, hibrid, electric”, a declarat ministrul Mediului, Tanczos Barna, la Digi 24.

Mașinile hibrid sunt incluse în programul Rabla, iar ministrul Mediului a precizat faptul că până în prezent, au fost depuse 5.000 de dosare, în cadrul programului, petru autoturisme hibrid.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *