Skip to content
Economie

Programul „Rabla pentru electrocasnice” a fost amânat. Motivul: insecuritatea cibernetică

Bistriteanul

Programul „Rabla pentru electrocasnice”, care trebuia să înceapă marți la ora 12.00, a fost amânat de Administrația Fondului pentru Mediu, care invocă instabilitatea securității cibernetice.

Anunțul a fost făcut chiar la momentul la care ar fi trebuit să debuteze înscrierile prin intermediul aplicaţiei informatice disponibilă pe site-ul AFM, la adresele www.afm.ro şi la secţiunea https://electrocasnice.afm.ro/.

Redactorii G4Media.ro și mai mulți cititori au sesizat că site-ul nu funcționează sau funcționează cu sincope la orele dimineții.

Comunicatul Administrației Fondului pentru Mediu:

Din cauza contextului general de instabilitate a securității cibernetice, a unor suspiciuni privind siguranța informatică a aplicației și a încercărilor anterioare de fraudare a procesului de înscriere prin clonarea unor informații specifice programului Rabla pentru Electrocasnice, Administraţia Fondului pentru Mediu anunță amânarea deschiderii sesiunii de înscriere a persoanelor fizice în vederea implementării unor măsuri de siguranță suplimentare pentru Programul național de înlocuire a echipamentelor electrice și electronice uzate cu unele mai performante din punct de vedere energetic, până la o dată ce va fi comunicată ulterior.

Ne cerem scuze pentru disfuncționalitățile apărute și vă asigurăm că AFM va depune diligențele necesare pentru defășurarea în bune condiții a programului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *