Skip to content
Economie Politică

Programul Start-Up Nation începe pe 27 decembrie. Până când se pot face înscrieri

Gazeta de Sud

Aplicaţia pentru înscrierea în programul Start-Up Nation se deschide pe 27 decembrie 2018 şi va fi disponibilă timp de 30 de zile lucrătoare, informează Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat.

Platforma informatică este pregătită pentru lansarea înscrierilor. Îi încurajez pe antreprenori să depună planuri de afaceri sustenabile şi să evalueze foarte corect numărul de locuri de muncă create, pentru că, atrag atenţia, punctajul încurajează achiziţia de echipamente tehnologice. Start-Up Nation va fi un program simplu şi intuitiv, cu mai puţină birocraţie. Antreprenorul trebuie să se ocupe de afacerea lui, nu să plimbe hârtii”, a declarat Ştefan-Radu Oprea, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, citat de economica.net.

Alocaţia financiară nerambursabilă, de maximum 200.000 lei/beneficiar, poate reprezenta 100% din valoarea cheltuielilor eligibile (inclusiv TVA pentru societăţile neplătitoare) aferente proiectului.

Calcularea punctajului planului de afaceri se va face în timp real şi transparent, conform grilei de evaluare. Punctajul minim pentru a fi acceptat de principiu în vederea verificării administrative şi a eligibilităţii este de 50 de puncte din maximum 100 de puncte posibile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *