Skip to content
Politică

Programul Wifi4EU revine. Cum pot românii să beneficieze de internet gratuit

lugojinfo.ro

Într-o postare pe  pagina sa de Facebook, Siegrfried Mureșan, a anunțat faptul că românii pot depune din nou cereri pentru a primi finanțare europeană pentru internet gratuit în spațiile publice.

Redăm mai jos postarea integrală a europarlamentarului PNL:

IMPORTANT! De mâine până vineri, localitățile din România pot depune din nou cereri pentru a primi finanțare europeană pentru internet gratuit în spațiile publice prin Programul „Wifi4eu„.

Comisia Europeană oferă câte un voucher de 15.000 de euro pentru fiecare localitate selectată.
Ce trebuie făcut:
1. Administrațiile locale să se înregistreze, dacă nu au făcut-o deja, pe portalul www.wifi4eu.eu/.
2. După înregistrare, se depune cererea de finanțare pe același portal.
Selecția se face pe principiul „primul venit, primul servit” așa că îndemn administrațiile să depună cererile chiar de mâine de la prima oră de înscrieri: ora 14.00, ora României.
În această nouă sesiune sunt puse la dispoziție 2.800 de vouchere pentru toate statele membre UE.
Detalii: https://wifi4eu.eu/#/home

Comisarul pentru economie și societate digitale Mariya Gabriel a declarat în luna martie că: „Prin inițiativa WiFi4EU, mii de persoane vor avea acces gratuit la internet în spații publice în întreaga UE. Datorită programului WiFi4EU, comunitățile locale vor putea aduce conectivitatea mai aproape de cetățeni, permițându-le acestora să beneficieze pe deplin de nenumăratele oportunități oferite de digitalizare. Acesta reprezintă un pas concret către realizarea pieței unice digitale.

Inițiativa WiFi4EU se înscrie în contextul unei revizuiri ambițioase a normelor UE din domeniul telecomunicațiilor, care include noi măsuri menite să răspundă nevoilor crescânde în materie de conectivitate ale europenilor și să stimuleze competitivitatea Europei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *