Skip to content
Politică

Proiect al primăriei capitalei: 100 de medici vor beneficia de cursuri de specialitate în străinătate

www.radiovolta.org

O sută de medici vor primi sprijin financiar pentru formare profesională, în cadrul proiectului „Doctori pentru Bucureşti”, aprobat, miercuri, de consilierii generali. Valoarea acestuia este de 10.000 de lei pentru un medic.

Proiectul „Doctori pentru Bucureşti” a fost aprobat în şedinţa de miercuri a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, anunţă Primăria Capitalei.

Prin acest proiect, dorim să sprijinim formarea profesională pentru 100 de medici, angajaţi ai spitalelor aflate în administrarea ASSMB, cu domiciliul în Bucureşti. Sprijinul financiar este în valoare de 10.000 lei/medic, iar formarea presupune participarea la cursuri de specialitate, cu o durată de minim o săptămână, susţinute de clinici de renume din Europa, Statele Unite şi Israel. Bugetul proiectului „Doctori pentru Bucureşti” se ridică la 1.008.500 lei, pentru anul 2019„, a arătat primarul general, Gabriela Firea.

În spitalele aflate în administrarea ASSMB sunt angajaţi 1.259 de medici încadraţi fără gărzi, din care aproximativ 50% sunt medici cu vârste sub 45 de ani (580 de medici), potrivit news.ro

Conform Primăriei Capitalei, participarea medicilor la cursuri de educaţie şi formare profesională continuă are în vedere dobândirea unor abilităţi în utilizarea unor tehnologii inovative din domeniul medical, cu scopul dezvoltării lor profesionale şi implicit al furnizării de servicii de calitate în unităţile medicale din municipiul Bucureşti.

În termen de 45 de zile de la aprobare, ASSMB va elabora Regulamentul privind implementarea proiectului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *