Skip to content
Politică

Proiect controversat: Parlamentarii îşi pot angaja rudele pe banii publici

proiect de lege parlament

Câtiva deputaţi au depus, la Senat, o propunere legislativă pentru completarea Legii nr.96/2006 referitoare la Statutul deputaţilor şi senatorilor care prevede că nu constituie conflict de interese angajarea la biroul parlamentar a persoanelor cu care aleşii s-au aflat în raporturi de muncă în ultimii 5 ani,potrivit news.ro.

Astfel, la articolul 3, după alineatul 12 se introduce un nou alineat care va avea următorul cuprins: „Prin derogare de la art. 301 din Legea nr. 286/2009 privind Codul penal, cu modificările şi completările ulterioare, nu constituie conflict de interese angajarea la biroul parlamentar a persoanelor cu care senatorii sau deputaţii s-au aflat în raporturi de muncă în ultimii cinci ani”.

Deputaţii îşi argumentează propunerea ca fiind una esenţială, deoarece: „ţinând cont de semnalarea unor neclarităţi cu privire la posibilitatea interpretării reangajării personalului la cabinetele parlamentare ale deputaţilor, în sensul existenţei unui potenţial conflict de interese din perspectiva art. 301 din Cod penal”.

Cei patru deputaţi care au venit cu această propunerea legislativă sunt: Constantin Avram (ALDE), Marcel Ciolacu (PSD), Attila Korodi (UDMR) şi Eugen Tomac (PMP).

1 comentariu la “Proiect controversat: Parlamentarii îşi pot angaja rudele pe banii publici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *