Skip to content
Societate

Proiect de lege: Autorităţile, obligate să doteze clădirile publice, gările şi pieţele cu suporturi pentru biciclete

Autorităţile publice care nu vor dota cu suporturi pentru biciclete clădirile publice, gările, pieţele şi alte locuri publice vor risca amenzi de mii de lei, conform unui proiect legislativ înregistrat recent la Parlament şi care a primit un raport faborabil în comisiile din Senat.

Mai exact, proiectul legislativ urmăreşte obligarea autorităţilor publice să aloce bani din bugetul propriu pentru dotarea cu suporturi de biciclete a mai multor clădiri şi spaţii: clădirile de utilitate publică, pieţele agroalimentare, târguri, autogări, gări şi clădiri istorice.

Detaliile proiectului prevăd că cel puţin 10 biciclete ar trebui să poată fi parcate în astfe de locuri, precum şi permiterea montării de sisteme antifurt.

Autorităţile/instituţiile publice care nu vor lua măsuri în 6 luni de la intrarea în vigoare, în cazul în care proiectul este adoptat, riscă amenzi între 2.000 şi 4.000 de lei.

Documentul a primit un raport favorabil şi e propus pentru adoptare la Senat. Camera Deputaţilor este for decizional, scrie adevarul.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *