Skip to content
Sănătate Societate

Proiect de lege pentru legalizarea canabisului medicinal, depus în Parlament. A primit numele ”Victoria”, după o femeie care a murit de cancer

B1

Aproape 100 de parlamentari de la toate partidele au semnat un proiect de lege care le permite pacienților cu boli cronice terminale să aibă acces la calmante pe bază de canabis, cu prescripție de la medicul specialist. Inițiativa legislativă poartă numele „Victoria”, după o femeie răpusă de cancer la începutul acestui an, scrie b1.ro.

La acest proiect s-a ajuns după ce Alexandra Ana Cârstea, fiica Victoriei, a inițiat o petiție care a adunat peste 20.000 de semnături.

Inițiatorii proiectului sunt Cristina Dumitrache (deputat PSD), Florin Buicu (deputat PSD) și Emanuel Ungureanu (deputat USR).

Canabisul va putea fi administrat în scop medicinal sub formă de ulei, tinctură, infuzie sau inhalare. Fumatul nu este permis, potrivit proiectului de lege.

45 de țări din lume permit folosirea canabisului în scopuri medicinale, însă numai în anumite condiții și, de cele mai multe ori, doar pentru bolnavii în fază terminală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *