Skip to content
Economie

Proiect gigant al Camerei de Comerț, la Romexpo. Președintele CCIR, Mihai Daraban: Facem o sală polivalentă din Pavilionul Central

PSnews.ro

Președintele CCIR, Mihai Daraban, dă detalii relevante, în cadru unui interviu, cu privire la proiectul major de investiţii pentru Bucureşti, care prevede transformarea zonei Romexpo într-un amplu centru de expoziţii, conferinţe şi afaceri.

În cadrul acestui interviu, președintele CCIR a explicat că pentru acest proiect nu se poate lua în calcul un parteneriat public privat pentru că „deja există un parteneriat cu statul”.

„Noi avem un parteneriat public-privat cu statul având în vedere că terenul, până la promulgarea legii, este încă proprietatea privată a statului.

Am încercat să dezvoltăm Pavilionul central pentru o sală polivalentă cu Primăria Capitalei, lucru care rămâne în continuare pe agenda noastră.

Prin această lege, lucrurile vor sta mult mai simplu, dar noi nu vom avea dreptul de a vinde terenul, căci aici se creează psihoza în spațiul public”, a explicat Mihai Darban.

La Romexpo va fi primul Muzeu de Artă din România dedicat exclusiv sculptorului Constantin Brâncuși. Totodată, pavilionul central va fi reconfigurat în Sala multifuncționala „George Enescu”, oferind Capitalei un spațiu artistic la standarde internaționale, care să stimuleze potențialul mediului cultural contemporan si care, prin evenimentele găzduite, sa devina o atracție pentru publicul de entertainment inclusiv din afara tarii.

Centrul Expozițional Romexpo se va deschide spre comunitate, prin intermediul unei succesiuni de atracții publice: parc central, grădini înierbate, arbori maturi si vegetație luxurianta, alei de promenada, esplanada si piațete. Noul parc, care va ocupa 30% din suprafață proiectului, va face o legătură directă cu Parcul Regele Mihai I al României și va realiza o conexiune verde de la Piața Charles de Gaulle pana in inima proiectului.

Propunerea de revitalizare urbana include si cel mai puternic pol de business din țară, construit în conformitate cu principiile pentru „clădiri verzi”, care va contribui la consolidarea atractivității investiționale și la sustenabilitatea economică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *