Skip to content
Politică

Proiect legislativ / Eugen Nicolicea vrea privatizarea institutelor de medicină legală

Inquam Photos / Octav Ganea

Deputatul PSD Eugen Nicolicea a depus la Senat un proiect legislativ care prevede prevede liberalizarea profesiei de medic legist, dar și privatizarea institutelor de medicină legală, inclusiv Institutul Național de Medicină Legală ”Mina Minovici”, care ar urma să funcționeze prin parteneriate public-privat.

Potrivit Libertatea, inițiativa a stârnit numeroase controverse în breaslă. Medicii nu ar mai fi angajați ai institutelor, ci părți în parteneriatele public-private, jucând pe o piață complet liberă.

Consiliul Superior de Medicină Legală se opune vehement proiectului și acuză că la realizarea acestuia nu a fost implicat corpul profesional. Nici comisia de medicină legală a Ministerului Sănătății nu ar fi fost consultată.

1 comentariu la “Proiect legislativ / Eugen Nicolicea vrea privatizarea institutelor de medicină legală

  1. Oameni buni,acest politician-dobitoc,avand o fizionomie de „bou”,se erijeaza in materia cenusie a psd-ului,cei care au transformat acest stat in unul mafiot.Eu nu pot sa-mi imaginez cum mai poate aceasta „aratare politica”sa mai avanseze proiecte de acte normative reformatoare,cand partidul din care face parte a facut praf Romania.Acest individ,impreuna cu Iordache au determinat necazurile romanilor de astazi,cand suntem pusi in situatia sa ne cautam rămășițele pamintesti ale copiilor nostri prin paduri,catacombe si alte locuri pastorite de cocalarii,interlopii,mafiotii promovati de psd.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *