Skip to content
Sănătate

Proiect legislativ: Vaccinurile, scutite de plata taxei clawback

Curierul National

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, propune un proiect legislativ prin care cele mai importante vaccinuri vor fi scutite de „contribuţia trimestrială pentru valoarea consumului centralizat de vaccinuri”, cunoscută ca taxa clawback. Ordinul de ministru conține și o anexă cu aceste vaccinuri.

Ce prevede proiectul de Ordin al Ministerului Sănătății:

Art. 1. Se aprobă lista vaccinurilor achiziționate în cadrul programelor naționale de sănătate pentru care deţinătorii autorizaţiilor de punere pe piaţă a medicamentelor, care sunt persoane juridice române, precum şi deţinătorii autorizaţiilor de punere pe piaţă a medicamentelor, care nu sunt persoane juridice române, prin reprezentanţii legali ai acestora, nu datorează contribuţia trimestrială pentru valoarea consumului centralizat de vaccinuri, prevăzută în anexa care face parte integrantă din prezentul ordin.

Art. 2. Direcțiile de specialitate din cadrul Ministerului Sănătății, Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, direcțiilor de sănătate publică și caselor de asigurări de sănătate, unitățile sanitare cu paturi, centrele de dializă și deţinătorii autorizaţiilor de punere pe piață a medicamentelor care sunt persoane juridice române, precum şi reprezentanţii legali ai deţinătorilor autorizaţiilor de punere pe piață a medicamentelor care nu sunt persoane juridice române vor duce la îndeplinire prevederile prezentului ordin.

Lista vaccinurilor scutite de la plata taxei clawback: ADACEL, PREVENAR 13, TETAVAX, BCG VACCINE, INFLUVAC, VAXIGRIP, ENGERIX B, EUVAX B PEDIATRIC, AVAXIM 80 U PEDIATRIC VACCIN HEPATITIC A, HAVRIX JUNIOR 720 VACCIN HEPATITIC A INACTIVAT, ADSORBIT, M-M-RVAXPRO, TETRAXIM, HEXACIMA, INFANRIX HEXA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *