Skip to content
Politică

Proiect mort încă din faşă. PNL riscă să piardă UNPR şi PSRO din cauza unei oferte proaste EXCLUSIV SURSE

Proiect mort încă din faşă. PNL riscă să rateze absorbţia UNPR şi a PSRO (în vederea alegerilor parlamentare), din cauza unei oferte proaste pe care o au în vedere liberalii.

Astfel, conform surselor PSnews.ro, PNL oferă 20 de locuri pe listele din toamnă: 17 pentru UNPR şi 3 pentru PSRO.

CITIŢI ŞI: Zvârcolirile PNL ascund o bombă cu fâs: PSD deja a fidelizat UNPR în Parlament. Cifrele edificatoare EXCLUSIV SURSE

În caz că vă sună cunoscut numărul 20, vă amintim că PSnews.ro a scris încă de miercuri că aceleaşi locuri sunt oferite din partea PSD, dar toate numai pentru UNPR: 12 la Camera Deputaţilor şi 8 la Senat. Oricum, această cifră are şanse să crească în urma negocierilor, progresiştii urmărind, în ultimă instanţă, să obţină suficiente locuri încât să îşi poată constitui grupuri parlamentare proprii în noul legislativ. Mai mult: sursele noastre arată că oferta PSD-ului a fost avansată pe un ton mai hotărât decât cea a PNL-ului.

De cealaltă parte, asocierea liberalilor cu partide de stânga riscă să îndepărteze electoratul de pe partea dreaptă, contribuind şi mai mult la erodarea scorului PNL.

Oricum, trebuie să remarcăm un fapt: UNPR-iştii se simt mai siguri pe oferta PSD-ului, din două motive:

  1. PSD este un aliat tradiţional, cu care UNPR a avut colaborări solide în trecut (cea mai evidentă fiind coaliţia de guvernare dintre 2012 şi 2015);
  2. PSD-ul în sine, având un scor mai mare decât PNL-ul, le oferă UNPR-iştilor siguranţa că toate locurile oferite pentru alegerile parlamentare vor fi eligibile. Or, la PNL, lucrurile nu sunt deloc clare, dintr-un motiv cât se poate de clar: degringolada de după scrutinul local.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *