Skip to content
Politică

Proiect neaşteptat: cine nu își repară casa riscă să rămână fără ea

Cine îşi abandonează casa riscă să rămână fără ea! Cel puţin aceasta prevede un proiect neaşteptat, iniţiat de către un primar de municipiu.

Astfel, edilul Brăilei vrea să demoleze locuinţele-fantomă, ca să nu se prăbuşească peste trecători. De curând, zidul unei asemenea clădiri a căzut peste un tânăr care venise să fure cărămizi.

Poliția Locală din Brăila a identificat deja 10 imobile ai căror proprietari fie nu se cunosc, nu sunt de găsit sau pur şi simplu nu reacţionează la amenzi şi somaţii, informează money.ro.

Un caz special este cel al unui un edificiu care aparține Ambasadei Italiei. În ciuda somațiilor repetate ale primăriei, nimeni nu a făcut mai nimic. Deși are un statut aparte, clădirea Ambasadei Italiei nu va avea parte de tratament diferențiat și riscă să fie demolată, iar proprietarul să suporte costurile. Primarul este decis să folosească orice metodă ca să scape de casele-fantomă.

Inclusiv de preluare în domeniul public-privat al municipiului Brăila. Ca după aia să pot să intervin, că acum nu pot să intevin, că nu sunt ale noastre”, spune Aurel Simionescu, primarul PSD al municipiului Brăila.

Ca să arate că nu glumesc, autorităţile au dat deja 70 de amenzi celor care îşi lasă proprietăţile în paragină.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *