Skip to content
Economie

Proiect de OUG la presiunile taximetriștilor: șoferii UBER și Taxify, amendați dacă sunt prinși transportând persoane

Ministerul Dezvoltării a pus în dezbatere publică un proiect de OUG prin care să fie amendaţi toţi cei care transportă contra cost persoane fără a avea autorizaţie.

Astfel, din textul legii ar urma să fie scoasă sintagma „transport de persoane în mod repetat”. Modificarea este necesară deoarece caracterul repetitiv al faptei este ambiguu şi imposibil de măsurat, se arată în expunerea de motive, relatează Digi24.

Asta înseamnă că şoferii care folosesc aplicaţii precum Uber sau Taxify pot fi amendaţi cu sume cuprinse între 1.000 şi 5.000 de lei de câte ori sunt prinşi că transportă pasageri.

Vă reamintim că în urmă cu două săptămâni sute de taximetrişti au protestat în faţa Guvernului, nemulţumiţi de concurenţa neloială pe care le-o fac platformele de car-sharing. Patronii firmelor de transport spun că aplicaţiile alternative de transport sunt ilegale şi le strică afacerile. La rândul lor, reprezentanţii companiilor de car-sharing spun că îşi plătesc toate taxele către stat şi nu încalcă legea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *