Ministerul Dezvoltării a pus în dezbatere publică un proiect de OUG prin care să fie amendaţi toţi cei care transportă contra cost persoane fără a avea autorizaţie.
Astfel, din textul legii ar urma să fie scoasă sintagma „transport de persoane în mod repetat”. Modificarea este necesară deoarece caracterul repetitiv al faptei este ambiguu şi imposibil de măsurat, se arată în expunerea de motive, relatează Digi24.
Asta înseamnă că şoferii care folosesc aplicaţii precum Uber sau Taxify pot fi amendaţi cu sume cuprinse între 1.000 şi 5.000 de lei de câte ori sunt prinşi că transportă pasageri.
Cum a mințit Raed Arafat la conferința de presă de după tragedia de la Victor Babeș. DSU știa de problemele TIR-urilor ATI
De ce nu va ieși USRPLUS de la guvernare, chiar dacă Vlad Voiculescu va fi demis de la Ministerul Sănătății
Premierul îl poate demite pe Vlad Voiculescu fără acordul USRPLUS, se sugerează de la vârful PNL: ”Sunt convins că nu trebuie să întrebe pe nimeni”
Posibilele cauze ale tragediei de la ”Victor Babeș”, explicate de un medic ATI: Nu putem discuta de o defectare a aparatelor de ventilație mecanică
Silviu Mănăstire: Arafat, TIR-urile ATI pe care le-ai inventat, pe care le-ai băgat în sistemul DSU, omoară oameni!
Vă reamintim că în urmă cu două săptămâni sute de taximetrişti au protestat în faţa Guvernului, nemulţumiţi de concurenţa neloială pe care le-o fac platformele de car-sharing. Patronii firmelor de transport spun că aplicaţiile alternative de transport sunt ilegale şi le strică afacerile. La rândul lor, reprezentanţii companiilor de car-sharing spun că îşi plătesc toate taxele către stat şi nu încalcă legea.