Proiect privind aeroportul din sudul Capitalei, pe ordinea de zi a CGMB

Primăria Municipiului Bucureşti
Sursa foto: Primăria Municipiului Bucureşti

Consilierii generali ai Capitalei urmează să se întrunească miercuri, de la ora 12.00, pentru o şedinţă extraordinară convocată de grupul PSD.

Pe ordinea de zi figurează împuternicirea Consiliului Local al Sectorului 4 de a se asocia cu Consiliul Judeţean Giurgiu, în vederea finanţării şi realizării în comun a proiectului ce vizează edificarea şi operaţionalizarea unui aeroport internaţional în judeţul Giurgiu.

Conform referatului de aprobare, de-a lungul timpului s-a constatat o accentuare a aglomerării rutiere în zona de sud a Capitalei, pe arterele ce unesc judeţul Giurgiu de Sectorul 4 al Municipiului Bucureşti, din cauza lipsei extinderii reţelei de metrou, dar şi ca urmare a traficului rutier ce tranzitează Capitala spre nord, pol urban ce are în vecinătate două aeroporturi (Otopeni şi Băneasa). Potrivit aceleiaşi surse, operaţionalizarea aeroportului din judeţul Giurgiu va duce la diminuarea aglomerării şi creşterea calităţii aerului, prin eliminarea din traficul zilnic a unui număr considerabil de maşini.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL