Skip to content
Economie

Proiect: Românii cu venituri mici vor primi un nou tip de ajutor financiar de la stat

Facebook

Guvernul pregătește noi măsuri pentru a contracara scumpirile. Executivul ia în calcul să acorde bani pensionarilor și salariaților cu venituri sub 1500-1600 de lei. Dacă proiectul se adoptă, nu va fi o alocare lunară, ci o sumă oferită o singură dată.

Acesta este unul dintre scenariile de pe masa Guvernului și nu se știe deocamdată care va fi valoarea acestui ajutor financiar alocat. După cum transmite antena3.ro, sprijinul financiar va urma modelul celui din iarnă, când pensionarii au primit acel ajutor împotriva scumpirilor.

De acest ajutor vor beneficia nu doar pensionarii cu pensii până în 1.600 de lei, ci și salariații plătiți cu salariul minim pe economie, adică 1.524 lei net sau 2.550 lei brut. Ei ar urma să primească acest ajutor financiar pe la jumătatea anului, după rectificarea bugetară.

Acești bani se dau în contextul în care ne confruntăm cu cele mai mari scumpiri din ultimii 19 ani, avem o inflație record de 13,8% din datele INS, iar Guvernul nu își permită să vină cu ajutoare pe termen lung.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *