Skip to content
Politică Video

Proiectele lui Nazare pentru Sectorul 1. Acuzaţii de plagiat împotriva candidatului PSD EXCLUSIV (VIDEO)

Deputatul Alexandru Nazare (candidatul PNL pentru Primăria Sectorului 1) este invitatul interviurilor Psnews din această săptămână.

Astfel, în cadrul interviului acordat PSnews.ro, Alexandru Nazare a vorbit despre proiectele pe care le are pentru Sectorul 1.

În același timp, în contextul în care bătălia pentru Primăria Sectorului 1 este acerbă, liberalul Nazare a adus o serie de acuzații grave de plagiat electoral la adresa deputatului Daniel Tudorache (candidat PSD+UNPR).

(18:54-25:25)

Dan Bucura: Apropo de chestiunea asta, legată de program şi de proiecte. Am găsit elemente comune (mă rog: nu detaliate acolo, în celelalte platforme pe care le-am citit, că asta e meseria), am văzut elemente comune inclusiv la PSD – am găsit ca elemente comune reabilitarea termică, am găsit ca element comun problema parcărilor… Sunt lucruri care le promiteţi şi dumneavoastră, le promit şi ei. Nu ştiu cât de la curent sunteţi (deşi ar trebui) cu ceea ce prezintă, în platformele lor, contracandidaţii, dar, pe de altă parte, cu ce ar diferi viziunea Alexandru Nazare privitoare la parcări sau la reabilitarea termică, de exemplu, faţă de viziunea PSD-ului (a domnului Tudorache, de exemplu)?

Alexandru Nazare: PSD-ul şi Dan Tudorache au făcut un fel de copy-paste combinat – deci au luat bucăţi din proiectele deja prezentate de mine şi au preluat idei din Primăria Sectorului 1 de pe vremea domnului Chiliman. Şi au făcut un melanj şi se prezintă cu melanjul ca fiind un produs autentic. Evident: acest melanj n-are cum să fie un produs autentic, iar dacă eu depun un proiect de lege în care spun clar că îmi doresc o reformare a Poliţiei Locale (şi bineînţeles că Sectorul 1 este sectorul cel mai întins din Bucureşti şi are nevoie de mai multe forţe, cred eu, dar care să-şi şi facă treaba pe criterii de performanţă), toate aceste lucruri au fost preluate cu copy-paste din proiectul meu de lege afişat pe site-ul Camerei Deputaţilor direct în flyerul electoral al domnului Tudorache. Ruşine, domnule Tudorache! Nu mai faceţi copy-paste. E ruşinos pentru dumneavoastră să faceţi acest lucru. Puteaţi să susţineţi proiectul de lege, nu să-l preluaţi direct în fluturaşul dumneavoastră actual.â

Dan Bucura: Acuma, copy-paste-ul (ca să facem şi un spirit de glumă) e la modă în PSD şi…

Alexandru Nazare: E la modă în PSD, e la modă – da… Acum, ca să revenim la subiect (că e foarte important): proiectele, în mare, sunt foarte asemănătoare. Diferenţa fundamentală o face implementarea: cine le pune în practică şi cum. Uitaţi: una e să vii să spui: „Vreau să fac parcări” şi alta e să spui: „Acesta este proiectul meu de parcare; uite: acestea sunt costurile” – sub 10 mii de euro locul de parcare pentru această parcare inteligentă, modulară, pe care am prezentat-o de acum două luni jumate pe site-ul meu de Facebook…

Dan Bucura: Aţi prezentat şi la noi în emisiune.

Alexandru Nazare: …Uitaţi: vreau să încep cu un pachet de 10 astfel de parcări, ca să vedem exact cum se desfăşoară, care sunt costurile şi, după care, să merg mai departe cu parcările supraterane, astfel încât să dublez numărul de locuri de parcări de reşedinţă – acolo unde este posibil, bineînţeles. Vedeţi: e cu totul altceva când vii aplicat şi spui: „Acesta e modelul, acesta e proiectul, acestea sunt costurile” şi e altceva când vii şi spui: „Da, fac parcări”. Dup-aia, toată lumea spune: „Domn’e, vom folosi energia fotovoltaică, panouri solare şi la blocuri vom avea panouri solare”. Da! Haideţi s-o luăm aşa: a spus cineva în cât timp? A spus cineva cu ce costuri? În câte mandate? Este, din punct de vedere juridic, rezolvată această problemă? Se poate face sau nu? Eu am spus aşa: voi începe cu un program-pilot la clădirile administrative ale unităţilor şcolare, la cele 100 de clădiri ale unităţilor şcolare. Dacă pun în practică acest program, costurile vor scădea cu 300 de mii de euro anual. Deci eu vorbesc atunci când am nişte studii de fezabilitate la dispoziţie. Domnul Tudorache spune: „Toate casele vor fi reabilitate. Eu vin şi reabilitez toate casele”. Eu am o întrebare pentru domnul Tudorache: domn’e, până acuma, ce-aţi făcut? C-aţi fost acolo, la Sectorul 1 (aţi fost şi la Primărie). De ce n-aţi rezolvat toate casele până acum?

Dan Bucura: Poate o să ne şi răspundă până-n…

Alexandru Nazare: Ce-aş vrea eu să fac: în acest an, vreau să fac primul proiect-pilot, prima stradă, să vedem: care sunt costurile, unde sunt dificultăţile, dacă mai e nevoie de modificări legislative sau în norme, astfel încât acest proiect să meargă cât mai repede… Deci vreau să fim foarte realişti în momentul în care propunem. Toată lumea spune: „Domn’e, reabilitez toate blocurile”. Bun: mai sunt 180 de blocuri de reabilitat, ele pot fi reabilitate toate până la sfârşitul anului viitor. Dar ce faci cu cele care-s deja reabilitate? Propunerea mea e următoarea (şi este clară, e concretă): la toate blocurile deja reabilitate, vom scădea factura cu încă 20 la sută. Cum? Introducând robineţii (robineţi de echilibrare, robineţi cu cap termostatat) şi grilele hidroreglabile. Deci aceste elemente, plus schimbarea coloanelor verticale (foarte importantă): pe coloanele respective, sunt pierderi foarte mari. Deşi un bloc e reabilitat şi p-afară arată bine, prin-năuntru, dacă nu schimbăm şi coloanele, nu ducem până la bun sfârşit treaba. Ca atare: acest pachet se referă la blocurile deja reabilitate şi, bineînţeles, terminăm şi celelalte blocuri. Din ce bani? Avem credit. Creditul e luat de la Banca Europeană de Investiţii, m-am interesat, am văzut câţi bani mai avem de luat, ce bani mai avem la dispoziţie… Deci poate fi pus în practică acest program care se referă la blocuri. Începem programul la case, cu proiectul-pilot în acest an, după care îl extindem la restul caselor. Deci modul în care discuţi tehnic o problemă arată, de fapt, pregătirea respectivului candidat pentru a gestiona problemele din Primărie.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *