Skip to content
Politică

Proiectul care interzice cătuşele pentru corupți a trecut tacit de Senat

Proiectul de lege care interzice cătuşele în cazul celor care nu sunt acuzaţi de fapte de violenţă sau care nu au încercat să se sustragă urmăririi penale ori măsurii preventive dispuse, depus de Şerban Nicolae, a trecut tacit, joi, de Senat după ce termenul de dezbatere şi adoptare a fost depăşit.

Persoanele acuzate de corupţie pot ajunge în cătuşe doar în situaţia în care încearcă să se sustragă urmăririi penale sau măsurii preventive dispuse, notează româniatv.net.

Persoanele faţă de care s-a dispus una din măsurile preventive „nu sunt încătuşate în nicio împrejurare, cu excepţia celor cercetate pentru infracţiuni comisie prin acte de violenţă, a celor care s-au sustras urmăririi penale ori a celor care s-au opus măsurii dispuse”, stabileşte proiectul iniţiat de Şerban Nicolae.

„Nu este o chestiune de spectacol încătuşarea, nu asta m-a preocupat, ci faptul că în multe situaţii încătuşarea poate să fie o formă de umilire a persoanelor în cauză, mai ales în cazul celor care nu sunt cercetate pentru infracţiuni cu violenţă, care nu generează o stare de pericol în spaţiul pub”, a mai spus Şerban Nicolae.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *