Proiectul de autonomie al UDMR, desființat de Dragnea

Vicepremierul Liviu Dragnea, a declarat, joi, 11 septembrie, că proiectul de autonomie iniţiat de UDMR nu are nicio şansă de reuşită.

Dragnea a spus că nu a citit proiectul și că PSD nu îl va susține.

„Nu mi-am făcut timp să citesc proiectul pentru că nu cred în acest proiect, nu are nicio şansă de reuşită. Noi nu susţinem acest proiect, nu susţinem niciun fel de proiect de autonomie pentru nicio regiune din această ţară. România este stat unitar, nu avem niciun fel de ezitare, aici suntem foarte fermi. Constituţia este foarte clară. Nu ştim ce finalitate cred dumnealor că o să aibă, dar nu s-a discutat nici în coaliţia de guvernare, nici în Guvern (…) Fiecare poate să aibă tot felul de dorinţe, dar din punct de vedere instituţional sau din punctul de vedere al unor eventuale şanse de reuşită nu există dubii, nu există nicio şansă ca acest proiect să prindă viaţă vreodată”, a declarat Liviu Dragnea

Întrebat dacă promovarea acestui proiect de către UDMR ar putea fi un motiv suficient pentru încheierea colaborării cu Uniunea în cadrul coaliţiei de guvernare, Dragnea a spus că nu se poate pronunţa.
„Nu vreau să mă pronunţ acum dacă este un motiv suficient pentru a încheia colaborarea, dar nu este un motiv care să întărească colaborarea. Credem că este un demers care putea să nu fie făcut, având în vedere că nu are nicio şansă de reuşită. E posibil să fie un demers electoral, având în vedere că sunt alegeri prezidenţiale, dar nu este un demers care să, repet, care să întărească colaborarea dintre noi şi care să mărească nivelul de încredere (…)

Acest demers nu are niciun fel de susţinere sau şansă de reuşită în coaliţia de guvernare şi nu numai în coaliţia asta de guvernare. Nimeni, niciodată, partidele tradiţionale din România nu vor susţine un asemenea demers, atâta timp cât este şi neconstituţional. Iar în ceea ce priveşte vreo posibilitate de modificare a Constituţiei, în sensul acesta, şi anume România să nu mai fie stat unitar, şansele sunt zero’, a conchis Liviu Dragnea. 

CSM s-a exprimat cu privire la proiectul UDMR:

„Lansarea, prin orice mijloc de comunicare în masă, de către vectori de imagine – indiferent dacă sunt analişti, jurnalişti, politicieni – în spaţiul public, a unor teme ce exced cadrului constituţional în materia înfăptuirii justiţiei în România, reprezintă un potenţial de afectare a independenţei şi prestigiului acesteia şi o agresiune la principiile statului de drept”.

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: