Skip to content
Economie Politică

Proiectul de ordonanţă care reglementează Uber, Bolt şi Clever, în dezbatere la Ministerul Transporturilor

Proiectul de Ordonanţă de urgenţă privind transportul alternativ este pus astăzi în dezbatere. Este vorba despre aplicațiile de ridesharing, în condițiile modificările aduse recent legii taximetriei au dus la sancționarea multor șoferi Uber, Bolt și Clever.

Dezbaterea proiectului de OUG a început la ora 10.00, la Ministerul Transporturilor. Ministrul Răzvan Cuc spunea săptămâna trecută că, cel mai probabil, ordonanța care reglementează transportul alternativ ar urma să intre în vigoare săptămâna viitoare.

Săptămâna trecută, la Guvern a fost depusă o petiție cu peste 400.000 de semnături pentru susținerea transportului alternativ.

Până la acest proiect de OUG, reprezentanţii companiilor de ridesharing au fost de nenumărate ori la minister, însă de fiecare dată plecau de la discuţii doar cu promisiuni.

Cel mai mult au avut de suferit clienţii, pentru că în această perioadă le-a fost foarte greu să găsească o maşină de ridesharing, pentru că foarte mulţi soferi de transport alternativ nu au mai ieşit pe traseu de frica sancţiunilor, scrie digi24.ro.

Legea taximetriei a fost modificată în urma repetatelor proteste ale asociațiilor de transportatori din care fac parte cei mai mulți taximetriști. Aceștia acuzau aplicațiile de ridesharing de „piraterie”.

De altfel, la sfârșitul săptămânii trecute, una dintre aceste asociații, COTAR, i-a cerut vicepremierului Daniel Suciu să retragă din dezbaterea publică proiectul de OUG privind transportul alternativ, pentru că ar încălca legislaţia şi Constituţia României.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *