Skip to content
Politică

Proiectul legii salarizării unitare a primit undă verde

promptmedia.ro
" "

Comisia juridică din Senat a dat, luni, undă verde proiectului legii salarizării personalului plătit din fonduri publice.

Cei care au dat un vot favorabil au fost 6 senatori reprezentanți ai coaliției PSD-ALDE, iar 4 parlamentari de la PNL și USR au votat împotrivă.

" "

Senatorul liberal Daniel Fenechiu a anunțat că PNL nu va vota pentru  un aviz favorabil, deoarece în lege nu există un studiu al impactului bugetar.

„Poziția grupului parlamentar PNL este aceea că nu putem aviza proiectul în lipsa studiului de impact. Din punctul acesta de vedere, ar fi o avizare în orb. Motiv pentru care luați act că senatorii din Comisia juridică ai PNL se vor opune avizării pozitive”, a spus Fenechiu, în ședința Comisiei juridice a Senatului.

Nici senatorul din USR, George Dircă nu vede cu ochi buni legea salarizării, pe care o consideră nesustenabilă pe un termen lung.

„Grupul USR apreciază că, din estimările pe care le avem, această lege va produce un impact bugetar semnificativ. Considerăm că (…) nu există un studiu de impact bugetar și aici sunt două cauze: fie de la început Guvernul a bugetat cheltuieli mult mai mari pentru a acoperi în acest moment acest impact bugetar, pe de altă parte, pe termen lung, această lege nu este sustenabilă. Preconizăm că în curând vom ajunge într-o situație similară anului 2010 în care statul a fost nevoit să aplice tăieri salariale. Pe de altă parte, un lucru foarte grav este că această lege nu introduce criterii de performanță în grilele salariale. Practic, vom avea costuri și mai mari la o eficiență mult mai scăzută. Poziția noastră este de a ne opune acestei legi în această formă”, a spus Dircă, potrivit Agerpres

Biroul permanent al Senatului a repartizat săptămâna trecută la comisiile de specialitate pentru raport și avize proiectul legii salarizării unitare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *