Proiectul lui Ciolacu de promovare a mersului pe jos la obiective turistice, adoptat de senatori

Sursa foto- x

Senatul a adoptat proiectul liderului PSD, Marcel Ciolacu, și al președintelui interimar al Camerei Deputaților, Alfred Simonis, prin care este propus un nou cadru juridic pentru ”amenajarea, administrarea și conservarea traseelor pedestre de interes național în scop recreativ”, în vederea valorificării patrimoniului turistic.

După cum a reltatat anterior Profit.ro, liderii PSD au observat că în normele metodologice privind crearea, amenajarea și omologarea traseelor pentru turism pedestru, o condiție de omologare este reprezentatã de „acordul administratiei publice locale pe raza căreia se afla traseul pentru turism pedestru”. Cu toate acestea, susțin inițiatorii, legislația actuală nu definește în mod clar acest acord și nu stabilește momentul la care pot fi conferite aceste acorduri.

De asemenea, liderii PSD consideră neclară menționarea expresă a posibilității de desființare a traseului de turism pedestru la inițiativa autorității publice locale.

”Deși autoritățile publice locale îsi pot retrage acordul conferit, în baza principiului revocabilității actelor administrative, menționarea expresã a posibilității de desfintare a traseului la inițiativa autorității publice locale poate conduce la practici arbitrare ale acestora”, mai arată autorii proiectului legislativ.

Aceștia mai arată că există numeroase proiecte de trasee de turism pedestru care se suprapun cu traseele de cicloturism sau de turism evestru, fără să fie stabilit regimul juridic al acestora, fapt ce poate crea dificultăți în ceea ce privește gestionarea lor integrată.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: