Skip to content
Politică

Proiectul lui Dragnea, raport favorabil în Camera Deputaţilor: Guvernul susţine propunerea fostului preşedinte PSD referitor la reducerea TVA

Inquam / Octav Ganea

Comisia de buget-finanţe a Camerei Deputaţilor a dat marţi raport favorabil unui proiect de lege care prevede reducerea TVA de la 9 la 5% pentru îngrăşăminte, fertilizatori naturali şi seminţe utilizate în agricultură, transmite Agerpres.

Potrivit proiectului de modificare a Codului fiscal, se reduce TVA de la 9 la 5% pentru „îngrăşăminte, fertilizatori naturali şi pesticide utilizate în agricultură, seminţe şi alte produse destinate însămânţării sau plantării, precum şi pentru prestările de servicii de tipul celor specifice utilizate în sectorul agricol, prevăzute prin ordin comun al ministrului Finanţelor Publice şi ministrului Agriculturii”.

Deputaţii din comisie au decis ca această reducere să se aplice începând cu data de 1 ianuarie 2020.

Secretarul de stat din Ministerul Finanţelor Florin Iura a menţionat că Guvernul susţine această iniţiativă legislativă şi că aceasta respectă directivele europene.

Proiectul de lege, care urmează să fie supus votului plenului Camerei Deputaţilor, a fost adoptat şi de Senat şi este iniţiat de fostul preşedinte al PSD, Liviu Dragnea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *