Skip to content
Politică

Proiectul major al lui Iohannis dacă ajunge la Cotroceni

Klaus Iohannis susține că dacă românii îl vor vota pentru funcția de președinte al României, își propune să organizeze o dezbatere națională pe tema educației.

„Dacă românii îmi vor da votul lor, îmi propun, ca președinte al României, să organizez o dezbatere națională pe tema educației, în urma căreia să rezulte ținte și etape clare prin care să reconstruim întregul sistem”, a afirmat  Iohannis  duminică, cu ocazia Zilei Internaționale a Profesorilor.

„În opinia mea, termenul care definește cel mai potrivit esența acestei meserii este cel de ‘dascăl’, și nu de ‘profesor’. Actul de educare este o formă de serviciu public, de calitatea căruia depinde într-un grad foarte înalt dezvoltarea întregii societăți. Cei care intră în sistemul de învățământ au misiunea de a transmite nu doar cunoștințe, dar și valori generației tinere și, din această perspectivă, dascălul este cel pentru care această profesie reprezintă o adevărată vocație. Îmi doresc să fie din ce în ce mai mulți dascăli printre profesorii noștri!”, a mai declarat Iohannis.

Prezidențiabilul ACL declară faptul că ziua de 5 octombrie are o semnificație specială pentru el, fiind un prilej pentru a ne aminti de importanța fundamentală a profesiei de dascăl.

2 comentarii la “Proiectul major al lui Iohannis dacă ajunge la Cotroceni

  1. No si asta o ia pe urmele lui Basescu. Am mai avut o dezbatere nationala demarata de Base si uite ce a iesit – olege de care sunt nemultumiti la gramada profesorii, elevii si parintii. nu o dezbatere ne trebuie, ci actiune concretasi palta salariilor profesorilor dupa rezultate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *