Skip to content
Politică

Proiectul prin care e acordat ajutorul de deces în cazul persoanelor decedate în perioada stării de urgenţă, plata pensiilor de invaliditate şi a pensiilor de urmaş, adoptat de Cameră

Inquam Photos / Octav Ganea
" "

Camera Deputaţilor a adoptat miercuri, decizional, proiectul de lege pentru aprobarea ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 55/2020 privind instituirea unor măsuri de protecţie socială în contextul situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2, potrivit news.ro.

Proiectul de lege are ca obiect de reglementare aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 55/2020 care prevede instituirea unor măsuri de protecţie socială în contextul situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2, constând în acordarea ajutorului de deces în cazul persoanelor decedate în perioada stării de urgenţă, plata pensiilor de invaliditate, respectiv a pensiilor de urmaş stabilite, solicitarea de către asiguraţi a dispozitivelor medicale în vederea corectării şi recuperării deficienţelor organice, funcţionale sau fizice, ca urmare a unui accident de muncă sau boală profesională şi pentru care nu se eliberează în perioada stării de urgenţă o recomandare medicală, eliberarea certificatelor de concediu medical aferente cazurilor de accident de muncă sau boală profesională în perioada stării de urgenţă.

" "
" "

Sunt reglementate sursele de finanţare pentru îndeplinirea obligaţiilor prevăzute la art.11 din Ordonanţa Militară nr. 8/2020 şi se stabileşte competenţa Guvernului pentru stabilirea valorii nominale a alocaţiei de hrană şi a indemnizaţiei de cazare, precum şi a modalităţii de decontare a acestora din bugetele locale.

Senatul a adoptat proiectul pe 9 mai 2020, iar votul Camerei Deputaţilor a fost decizional. Prin urmare, legea merge la promulgare.

viewscnt

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *