Proiectul privind eliminarea pensiilor parlamentarilor este iniţiativa PSD, susține Ciolacu: „Nu este al coaliției, nu suntem un monolit”

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri că proiectul de lege privind eliminarea pensiilor parlamentarilor aparţine social-democraţilor şi nu coaliţiei de guvernare.

Întrebat dacă proiectul cu privire la eliminarea pensiilor parlamentarilor a fost discutat în coaliţie, Ciolacu a spus: „Noi nu suntem un monolit. Grupul PSD a avut această iniţiativă. Acum îi certăm că au iniţiative parlamentare?”.

El a explicat că pensiile parlamentarilor nu pot fi incluse în proiectul pensiilor speciale.

„Este cu totul altă lege. S-a mai făcut greşeala aceasta şi s-a constatat că este neconstituţional. Colegii mei au făcut exact ceea ce trebuie”, a afirmat acesta, potrivit Agerpres.

Ciolacu a mai spus că acest proiect de lege va trece de Curtea Constituţională.

PSD a depus la Parlament un proiect de lege de eliminare a pensiilor speciale ale parlamentarilor, a anunţat, marţi, liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis.

„Am depus o iniţiativă legislativă care prevede eliminarea, abrogarea pensiilor speciale ale parlamentarilor, considerând că, în acest mod, avem autoritatea morală de a discuta despre celelalte pensii speciale, abrogarea lor, impozitarea lor, eliminarea unor tipuri de pensii speciale. Ştiţi că avem în dezbatere parlamentară o lege prin care impozităm şi eliminăm anumite categorii de pensii speciale. Evident că şi celor de la USR le-a scăpat asta intenţionat, cred eu, că nu au băgat în PNRR şi eliminarea pensiilor parlamentarilor. Considerăm că nu putem discuta despre impozitarea magistraţilor, impozitarea altor tipuri de pensii speciale şi eliminarea unor astfel de tipuri de pensii speciale, de categorii, noi fiind beneficiari în continuare de pensii speciale şi neimpactând în niciun fel pensiile speciale ale parlamentarilor”, a precizat Simonis la Parlament.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: