Skip to content
Politică

Proiectul privind pensia specială pentru Avocatul Poporului, votat de deputați

Realitatea.net
" "

Propunerea de modificare a Legii Avocatului Poporului, cea care prevede cumularea pensiei de serviciu cu indemnizația primită pentru mandatul în curs de exercitare, a fost votată miercuri de Camera Deputaților.

Mai precis, propunerea legislativă a fost votată cu 182 de voturi „pentru”, 82 „împotrivă” și 10 abțineri, informează Mediafax.ro.

" "

”Avocatul Poporului precum şi persoanele care au exercitat funcţia de Avocat al Poporului îndeplinind condiţiile de numire prevăzute pentru judecători la Curtea Constituţională la data pensionării sau recalculării pensiei anterior acordate beneficiază de pensie calculată şi stabilită în aceleaşi condiţii cu cea a judecătorilor Curţii Constituţionale. Pensia de serviciu poate fi cumulată cu indemnizaţia pentru mandatul în curs de exercitare”, este menționat în amendamentul votat de deputați.

Totodată, funcția de Avocat al Poporului, conform proiectului, va fi asimilată ca rang cu funcția de ministru, beneficiind așadar de toate drepturile acesteia. De asemenea, adjunctul Avocatului Poporului va avea același rang cu cel al unui secretar de stat, beneficiind așadar de toate drepturile acestuia.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *