Skip to content
Constanța Știri locale

Promenada din Mamaia Nord-Năvodari, o investiţie de peste 27 milioane de lei, distrusă de operatori de plajă

news.ro

Litoralul din zona Mamaia Nord-Năvodari a cunoscut o dezvoltare imobiliară deosebită în ultimii ani. Doar că, în unele cazuri, patronii nu mai ţin cont şi de ceea ce prevede legea.

În anul 2016, Primăria Năvodari inaugura promenada care este acum distrusă de unii proprietari de beach baruri ce îşi doresc un acces facil spre şi dinspre plajele pe care ei le administrează.

Promenada Mamaia Nord-Năvodari are o lungime de 4,2 kilometri şi a costat 27,7 milioane de lei, bani din fonduri europene. Este prevăzută cu 10 foişoare de observaţie, două fântâni arteziene, patru pergole şi aproximativ 600 de stâlpi de iluminat. Toată zona a fost realizată cu dale din granit.    Înainte de începerea acestui sezon, locuitorii au observat că zidul promenadei, ce desparte partea pietonală de nisip, a fost spart în două locuri şi aici au apărut căi de acces către plaje private. Întreaga alee este prevăzută cu scări pentru ca turiştii să poată ajunge pe plajă, zonă unde accesul auto este interzis.

Cele două spărturi în zid au fost făcute în faţa plajelor Signature şi Tortuga. Reporterii Adevărul au încercat să ia legătura cu cei care administrează aceste afaceri.

Reprezentanţii primei plaje nu au transmis nici un punct de vedere cu privire la vreo intervenţie asupra zidului. În schimb, o persoană care a administrat plaja Tortuga în cursul anului 2021 susţine că acea cale de acces ar fi fost „prevăzută în proiect”.

Articolul integral pe adevarul.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *