Skip to content
Politică

Promisiunea incredibilă a unui senator PNL

Senatorul PNL de Vâlcea, Dan Nițu, a afirmat joi, în cadrul unei conferințe de presă, că în cazul în care cel care va câștiga alegerile prezidențiale va fi Victor Ponta, el împreună cu întreaga sa familie vor renunța la ortodoxism. Totodată, parlamentarul vâlcean judecă Biserica pentru modul în care s-a implicat în campania electorală.

„Din cauza modului execrabil în care Biserica s-a implicat în campania electorală a PSD, declar următoarele: dacă Victor Ponta va ieși președinte, eu și întreaga mea familie voi renunța la ortodoxism. Așa ceva nu se poate, religia este religie, deasupra politicii, Dumnezeu nu are legătură cu PSD cum nu are legătura nici cu ACL, nu înseamnă că dacă suntem ortodocși trebuie să fim obligați de preoți și îndrumați să votăm omul PSD-ului”, a afirmat Dan Nitu.

Dan Nițu a mai declarat că prezidențiabilul Klaus Iohannis are totuși șanse mari să câștige bătălia pentru scaunul de la Cotroceni și totodată este de părere că românii ar trebui să se prezinte în număr cât mai mare la vot pentru un „sistem democratic sănătos”.

„În ceea ce Îl privește pe Klaus Iohannis, sunt foarte încrezător. Este foarte probabil ca prezența la urne să se apropie de 60 %, iar eu mi-aș dori ca aceasta să fie chiar mai mare, pentru ca implicarea cât mai multor cetățeni în alegerea liderilor politici este esențială pentru un sistem democratic sănătos, adică legitim și care reflectă cât mai fidel societatea noastra. Creșterea prezenței la urne va fi determinată mai ales de participarea susținătorilor lui Klaus Iohannis. Candidatul nostru se va bucura atât de sprijinul mediului rural, cu o prezență totală de 58-59%, cât și de participarea susținătorilor din mediul urban, unde prezența mă aștept să fie ceva mai mare, de 60-62%”, a mai spus Dan Nitu.

Nu în ultimul rând, Dan Nițu a mai adăugat că este sigur că prezidențiabilul Klaus Iohannis va recupera cu succes distanța din primul tur și va obține un rezultat mai bun decât cel al PSD-ului, pentru că social-democrații nu mai au ce și pe cine să mobilizeze.

„Limitele electoratului lor au fost atinse în primul tur, în timp ce interesul alegătorilor români pentru prezidențiale crește în turul al doilea, iar votanții din diaspora își vor mări considerabil numărul. Cel mai probabil, prezența la urne în secțiile din afara țării va crește cu cel putin 30%, poate chiar se va dubla. Cei mai mulți români sunt extrem de nemulțumiți de modul în care arată Partidul Social Democrat, de corupția membrilor săi, de faptul că Guvernul Ponta și-a făcut campanie pe bani publici, de discursul șovin, xenofob și discriminatoriu la care a apelat PSD în această campanie, de relația stricată pe care membrii marcanți ai PSD o au cu justiția. Nemulțumirea noastră, a tuturor, este îndreptățită, iar data de 16 noiembrie va fi momentul schimbării„, a conchis parlamentarul liberal.

2 comentarii la “Promisiunea incredibilă a unui senator PNL

  1. Dar din cauza modului execrabil in care Tokes Laszlo, preot reformat si un antiroman mizerabil, se implica in a-l sustine pe Iohannis al tau, nu te-ai scandalizat, mai penibilule ? Sa stii ca mare credincios pierde Biserica Ortodoxa daca te pierde pe tine. Apoi, iti bagi singur si familia in asta, pacatosule, si daca va baga altcineva in aceeasi oala, tipati ca niste infecti ca e atac la persoana si la familie. Sa renunti la Dumnezeu pentru Iohannis si Tokes, dupa parea mea e dovada unei boli psihice. Deci te compatimesc, tradatorule de neam si credinta 1

  2. Dle Nitu, știți Dvs ce li se spune ungurilor in biserica?? De ce noi sa nu ne implicam biserica, iar ei cu putina lor minoritate (ajutata puternic de biserica!!!) da facă legile in România?? Pe ce planeta trăiri???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *