Skip to content
Politică

Pronosticuri înainte de parlamentare. Sociologul Mircea Kivu taie avântul PNL: Alianța cu PMP și UDMR ar fi mult mai incomodă, cu multe emoții

PS News

Contactat de PS News, sociologul Mircea Kivu a declarat că PNL-ul se va putea dezice de o alianță cu USRPLUS, guvernând cu PMP și UDMR, în condițiile în care liberalii vor câștiga alegerile parlamentare la un scor bun. „E o alianță posibilă, dar depinde și ce procente obține PMP”, spune acesta.

„PNL-ul ar putea să obțină teoretic o majoritate cu PMP-ul și UDMR-ul, dar cu mult noroc, adică cu rotunjiri, voturi obținute din redistribuiri. E o alianță posibilă, dar depinde și ce procente obține PMP, dacă intră acest partid în Parlament, sunt multe imponderabile.

Cu USRPLUS e aproape sigur că PNL-ul va obține o majoritate sigură chiar destul de confortabilă, asta nu ar fi o problemă, dar o majoritate cu PMP și UDMR ar fi una destul de fragilă. PMP este un partid despre care știm că basculează în momente interesante.

Alianța cu PMP și UDMR ar fi mult mai incomodă, cu multe emoții și vor fi tot timpul pe muchie de cuțit”, a declarat sociologul.

În ultimele zile, tot mai multe voci din PNL au afirmat că partidul ia în calcul să guverneze fără ajutorul celor de la USRPLUS. Astfel, PNL intenționează să lase USRPLUS în opoziție, alături de PSD.

Problema este că, potrivit ultimelor sondaje, formațiunea politică condusă de Ludovic Orban nu ar putea face un Guvern doar cu PMP și UDMR, cele trei partide însumând în jur de 40%. Singura soluție, dacă pe 6 decembrie se vor obține cifrele din sondaje, este ca PNL să formeze Guvernul cu PMP, UDMR, și chiar cu cei de la PRO România și să obțină sprijinul parlamentar al minorităților naționale.

1 comentariu la “Pronosticuri înainte de parlamentare. Sociologul Mircea Kivu taie avântul PNL: Alianța cu PMP și UDMR ar fi mult mai incomodă, cu multe emoții

  1. Abia astept sa-l vad pe tov. Petrov la o suieta cu Ludovic Orban impartind ministri si pe Rares Bogdan cu UDMR la „Masa Taceri „

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *