Skip to content
Politică

Pronunțarea în dosarul privatizărilor strategice în care sunt implicați foștii miniștrii Codruţ Şereş şi Zsolt Nagy, amânată

Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) au amânat miercuri, pentru 27 ianuarie, pronunţarea în dosarul privatizărilor strategice, în care foştii miniştri Codruţ Şereş şi Zsolt Nagy au fost condamnaţi de prima instanţă la şase şi, respectiv, cinci ani de închisoare, notează Mediafax.

Ultimul termen al procesului a avut loc la 19 decembrie 2014, când Completul de cinci judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a ascultat pledoariile finale şi ultimul cuvânt al inculpaţilor, stabilind totodată să dea decizia finală în 5 ianuarie. La data stabilită, judecătorii au amânat pronunţarea deciziei definitive până la 21 ianuarie.

Miercuri, judecătorii au amânat din nou pronunţarea, o decizie definitivă fiind aşteptată în 27 ianuarie.

Avocaţii inculpaţilor din dosar au cerut, în principal, achitarea clienţilor lor sau, în subsidiar, pedepse blânde, şi au acreditat ideea că documentele despre care DIICOT susţine că reprezentau secrete de stat sau de alta natură ar fi fost în realitatea documente cu statut normal, a căror furnizare nu atrăgea astfel de acuzaţii.

Apărătorii inculpaţilor au mai arătat că multe dintre infracţiunile de care sunt acuzaţi clienţii lor nu se probează cu nicio dovada adusă de DIICOT, astfel că se impune achitarea lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *