Skip to content
Alegeri locale 2020 Politică

Propaganda USRPLUS din București: minciuni, acuzații nefondate și interlopii din campania electorală

Inquam Photos / George Călin

USRPLUS e un partid care trăiește exclusiv din scandaluri. În cei 4 ani în Parlament, s-a remarcat prin numeroase manifestații demne de circ și la un moment dat, Cristian Ghinea, fost deputat, ajuns între timp europarlamentar, le arăta degetul mijlociu parlamentarilor PSD. Apoi numeroasele momente în care useriștii boicotau conferințele de presă ale pesediștilor.

Campania USRPLUS în București este strict una anti-PSD în care se vorbește obsesiv despre ce nu a făcut sau ce a greșit PSD și foarte puțin despre ceea ce vor să facă cei din USRPLUS. Este greu să reținem vreun proiect al candidaților USRPLUS la primăriile de sector din capitală, în condițiile în care discursul lor e unul anti-PSD.

Clotilde Armand, sector 1

Clotilde Armand nici nu a încercat să-și prezinte programul pentru campania electorală, deși în ultimii 4 ani a vorbit numai despre Primăria Sector 1 și București, uneori visând chiar la șansa de a candida la Primăria București, împotriva Gabrielei Firea. Programul pentru Primăria Sector 1 se află pe site-ul ei, dar nu-l promovează nici măcar în interviuri.

Clotilde Armand încearcă să se victimizeze și a lansat recent o minciună: „În cadrul Poliției Locale Sector 1 a fost înființat prin dispoziția primarului un departament secret pentru urmărirea mea.” 

Din declarațiile lui Daniel Tudorache, primarul sectorului 1, aflăm că nu a dat niciun ordin și nu știa despre așa ceva.

Documentele pe care le prezintă Clotilde Armand nu sunt documente oficiale, ci niște pagini scrise de cineva la mână, ar putea să le scrie oricine și să le pună online. Nu demonstrează nimic, nu au nici ștampila vreunei instituții, nici semnătura vreunui funcționar public. Nu există niciun document oficial, dar asta n-a oprit-o pe candidata USRPLUS să rostogolească informația în online și n-a așteptat niciun răspuns de la Primărie. Intenția ei era să provoace acest scandal. Știrea respectivă apare doar pe un site și n-a fost preluată de marile televiziuni sau ziare din România, semn că toată lumea are îndoieli în legătură cu veridicitatea acelor informații.

Ulterior, USRPLUS a anunțat că vrea să desființeze Poliția Locală, deși acest lucru este imposibil de făcut la primărie, fără o decizie a Parlamentului.

Radu Mihaiu, sector 2

Candidatul USRPLUS la Primăria Sector 2 deformează realitatea acuzând constant „mafia și corupția”, dar nu prezintă nicio dovadă. Pentru că electoratul USRPLUS nu așteaptă dovezi, are nevoie doar de un sentiment de ură pentru a se mobiliza. A lansa astfel de acuzații fără dovezi intră la calomnie, faptă sancționată de Codul Penal.

Oricâte procese mi-ați inventa, oricâți interlopi ne trimiteți la intimidare, oricâte mesaje de amenințare împroșcați, oricâte golănii regizați, nu vă ține”, scrie Mihaiu pe pagina sa de Facebook. Nici măcar nu ne spune cu cine se ceartă.

Se observă că acesta practică aceeași victimizare folosită și de Clotilde Armand, acuzând procese inventate, deși nu există nimic în realitate. Întregul său mesaj e plin de minciuni și caută doar să stârnească un val de ură împotriva celorlalți candidați, mai ales împotriva lui Dan Cristian Popescu. Strategia lui Radu Mihaiu e să-l transforme pe Dan Cristian Popescu într-un lider al mafiei.

Dacă ar fi să-l ascultăm pe Radu Mihaiu, atunci sectorul 2 din București e un fel de Palermo, deși realitatea îl contrazice grav. Radu Mihaiu se vrea a fi un fel de Alexandru Cumpănașu al Sectorului 2. Ne spune că luptă cu „interlopii”, dar în realitate se plimbă cu trotineta electrică.

Simona Spătaru, sector 4

Nici Simona Spătaru – care vine din Suceava să vorbească despre problemele din București – nu scapă de obsesia cu „interlopii”. Dar spre deosebire de ceilalți doi candidați, ea a implicat clanurile în campania electorală.

Sute de mii de lei aruncate pentru plimbarea lui Băluță, marioneta clanurilor și proaspăt vicepresedinte al PSD!”, scrie Simona Spătaru pe Facebook. Vorbește atât de obsesiv despre „clanuri” încât a ajuns să-și facă această campanie electorală alături de oamenii clanurilor.

Simona Spătaru se promovează în Sectorul 4 alături de Silviu Mototolea, care este verișorul soției lui Emi Pian. Silviu Mototolea este activist PNL, ajuns membru în Consiliul Administrativ al companiei de stat Romfilatelia. Este impresionant cum luptă Simona Spătaru împotriva clanurilor.

Și Simona Spătaru vrea să desființeze Poliția Locală, pentru că propaganda aceasta funcționează la electoratul USRPLUS. Îi amăgesc pe oameni că acest lucru ar fi posibil, iar dacă vreun useristplus ajunge primar, pe urmă vor spune că Poliția Locală este foarte utilă.

*

În 2016, USRPLUS spunea că lupta împotriva „corupților”, acum ne spune că luptă împotriva „interlopilor”. Pentru că toți adversarii USRPLUS sunt „interlopi”, în viziunea și mesajele lor.

9 comentarii la “Propaganda USRPLUS din București: minciuni, acuzații nefondate și interlopii din campania electorală

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *