Skip to content
Politică

Proprietarii PSnews câștigă procesul cu Buble. Revolta Luju.ro împotriva furtului comis de Știripesurse

wallethub.com
" "

Nu doar minciuna, ci și hoția au picioare scurte, iar asta a dovedit-o și continuă să o dovedească din plin așa-zisul „jurnalist” Iosif Buble, al cărui principal site, Știripesurse.ro, și-a căpătat proasta faimă de ciorditor de articole de la instituții de presă respectabile, cu ziariști care își muncesc materialele, iar nu se mulțumesc să dea copy-paste unor articole ale altora FĂRĂ SĂ CITEZE SURSA.

Buble s-a înțepat în instanță

" "

Înainte să vă prezentăm cea mai recentă ispravă a oamenilor lui Iosif Buble, vă amintim că proprietarii PSnews.ro, Anca Mireanu și Cosmin Ivănuș, au câștigat deja în primă instanță procesul împotriva lui Buble, după ce acesta îi acuzase pe cei doi că i-ar fi luat fără drept site-ul Pesurse.ro. În realitate, tranzacția a fost cât se poate de legală și de transparentă, iar un complet judecătoresc a stabilit deja acest lucru.

Astfel, nu mai devreme de 8 martie, Tribunalul București le-a dat câștig de cauză Ancăi Mireanu și lui Cosmin Ivănuș (reprezentanții firmei SC Inventus Research SRL), respingând ca neîntemeiată acțiunea lui Iosif Buble.

„Respinge acţiunea reclamantei ca neîntemeiată. Cu apel în 30 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică”, se arată în minuta instanței (dovada mai jos).

MINUTA

Probă de grobianism

Știripesurse.ro și-a dat măsura supremă în materie de grosolănie față de PSnews.ro pe 15 martie 2016, când a citat o declarație pe care ne-a acordat-o fostul președinte al PNL Crin Antonescu, stâlcind intenționat numele site-ului nostru (dovada mai jos).

BUBLE si Crin

Cazul Luju

Revenind la site-ul jurnaliștilor Răzvan Savaliuc și Adina Anghelescu, trebuie să spunem că, miercuri, portalul a adus în atenția opiniei publice încă o mostră privind felul în care Iosif Buble înțelege să facă „presă” (nicio pereche de ghilimele nu este suficient de groasă în cazul lui), copiind blocuri întregi de text fără vreo urmă de citare a sursei.

Iată ce comentează ziariștii specializați pe justiție cu privire la apucăturile oamenilor lui Buble:

„Lumeajustitiei.ro denunta public un fenomen anticoncurential care se perpetueaza in presa romana, in care unele publicatii, care se pretind de mare tinuta, nu fac decat sa fure stiri prezentate in premiera de pe alte site-uri si sa le publice ca si cum ar fi ale lor, fara sa citeze sursa. Culmea, acest gen de hotie intelectuala aduce o adevarata prosperitate pentru cei care o practica, acestia ajungand la trafic ridicat si implicit la incasari substantiale de publicitate, pacalind cititorii ca ei produc continut publicistic de valoare, cand in realitate angajatii acestor publicatii nu-si merita numele de jurnalisti. Pentru ca un jurnalist nu fura munca altuia si apoi si-o atribuie. Evident, ca fenomenul constituie o practica anticoncurentiala, pedepsita de lege, intrucat o publicatie serioasa trebuie sa angajeze jurnalisti numerosi si cu salarii bune, in timp ce o publicatie specializata pe ciordeala e suficient sa aiba doi furaciosi de pe internet, care sa monitorizeze permanent marile site-uri si sa copieze la minut tot ce e mai valoros ca informatie.

Lumeajustitiei.ro denunta public practicile site-ului stiripesurse.ro, detinut de Iosif Buble, care, in ciuda avertismentelor noastre publice, continua sa ne fure materialele de valoare, care la noi fac zeci de mii de citiri si sa le publice ca si cand ar fi productie proprie. Ultima hotie s-a intamplat chiar ieri, 9 mai 2017, dupa ce Lumeajustitiei.ro a publicat o informatie obtinuta exclusiv prin mijloace specifice, privind destituirea sefului SRI Prahova (…) si pe care stiripesurse.ro a inhatat-o fara sa ne citeze, copiind integral fraze intregi”.

Citiți mai multe AICI.

Nărav vechi

Furtul de texte jurnalistice nu este un nărav de ieri-de azi al lui Iosif Buble. Și alți gazetari au atras public atenția asupra ciordelii practicate de Știripesurse.ro. Iată, de exemplu, cum Luju.ro rememorează revolta exprimată de ziariștii Dan Andronic (patronul Evenimentului Zilei), Bogdan Tiberiu Iacob (de la Inpolitics.ro) și Adriana Duțulescu (de la BN24.ro):

Fiecare ciorditor pe limba lui piere

Orice piață concurențială are propriile mecanisme de reglare și este capabilă să își elimine acei actori care nu joacă după reguli. Nu știm din ce bani trăiesc site-urile lui Iosif Buble și dacă ei pot face sau nu obiectul unei anchete penale, dar ceea ce vedem cu ochiul liber este faptul că din ce în ce mai mulți gazetari cu renume în domeniu se disociază de practici profund insalubre precum cele descrise mai sus.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *