Skip to content
Economie Societate

Proprietarul celui mai mare mall din România cumpără Casa Radio

" "
AFI Europe, proprietarul AFI Mall, cel mai mare centru comercial din România, anunţă că a încheiat pre-contractul de cumpărare a 75% din acţiunile proiectului Casa Radio, la un preţ de 60 de milioane de euro.  Pre-contractul de vânzare-cumpărare reprezintă a doua etapă a procesului de achiziţie, ca urmare a semnării scrisorii de intenţie neangajante de către cele două companii, în februarie 2019, scrie adevarul.ro.
În acest moment, AFI Europe derulează operaţiunile de diligenţă, pe care le va încheia în septembrie 2019. În condiţiile finalizării cu succes a operaţiunilor de diligenţă şi a îndeplinirii anumitor condiţii, cele două companii vor avansa către etapa finală a procesului de achiziţie.
Casa Radio, o clădire gigant aflată pe cheile Dâmboviţei, în zona Eroilor, se află în stare de degradare încă din 1990. Noul proprietar nu a dezvăluit însă care sunt planurile sale cu această clădire.
Casa Radio este un punct de reper în Bucureşti şi achiziţia proiectului este în concordanţă cu strategia noastră de expansiune. Având în vedere stadiul incipient al acestei achiziţii, vom oferi informaţii actualizate privind achiziţia şi planurile pentru acest proiect pe măsură ce procesul avansează”, a declarat în februarie Doron Klein, CEO AFI Europe Romania.
Ulterior, Klein a spus pentru profit.ro că amplasamentul poate fi folosit pentru toate tipurile de clădiri, respectiv de birouri, rezidenţiale, centru comercial. Plaza Centers este deţinătorul a 75% din proiectul Casa Radio, prin compania Elbit, în timp ce 15% este deţinut de autorităţile române, iar 10% de către un investitor turc.
Proiectul Casa Radio i-a adus companiei Elbit Imaging o amendă de jumătate de milion de dolari aplicată de Comisia pentru Bursă şi Valori Mobiliare (SEC) din SUA pentru presupusa încălcare a unei legi privind practicile de corupţie în străinătate. Compania a fost acuzată că a plătit nejustificat 14 milioane de euro unor consultanţi în legătură cu proiectul Casa Radio, cu suspiciune de corupere a unor oficiali guvernamentali români.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *