Skip to content
Politică

Proprietarul dronei care a filmat elicopterul SMURD povesteste cu lacrimi in ochi ce a vazut

Imagini zguduitoare pot lamuri macar o parte din tragedia aviatica petrecuta la Constanta. Totul, dupa ce autoritatile au intrat in posesia dronei, care filma deasupra elicopterului SMURD.

Proprietarul dispozitivului spune ca a vazut scenele inregistrate si le catalogheaza drept sfasietoare. Coada elicopterului se misca de parca cineva se tinea de ea si se zbatea sa supravietuiasca. Marturiile video sunt acum in posesia procurorilor militari.

Cu lacrimi in ochi, Bogdan Dumitru poveste ca imaginile inregistrate de de drona pe care a ridicat-o deasupra lacului in care se afla elicopterul sunt greu de urmarit. Il copleseste gandul ca unul din membrii echipajului era inca in viata si putea fi salvat.

„Se vede clar cum cineva se zbate. Aia se vede clar. Nu e un val care vine de undeva. Cred ca inca era in viata„, spune Bogdan.

Drona recuperata este acum in posesia procurorilor militari. Dispozitivul are avarii minore insa una dintre cele doua inregistrari facute imediat dupa catastrofa este intacta.

Tehnic sunt sanse sa fie recuperata si cea de-a doua inregistrare. Proprietarul care si-a pierdut drona luni a fost chemat la politie. Asa a aflat ca dispozitivul era in posesia autoritatilor de acum doua zile. Plutea pe apa in apropierea unui hotel din statiunea Mamaia.

Cum a fost deodata asa gasita, azi a fost predata, ca de 3 zile am cautat toata zona„, spune Bogdan.

Bogdan a ajuns in 6 minute pe malul lacului Siutghiol chiar in dreptul elicopterului prabusit. Pe langa imaginile, lui care pot fi folosite ca probe in ancheta, dispozitivul inregistreaza date importante, cum ar fi distanta fata de unitatea de control, informează stirileprotv.ro.

Pe de alta parte, scafandri au gasit alte bucati din aparatul de zbor. Toate piesele vor fi predate procurorilor iar specialistii in aviatie vor incerca sa afle ce anume a provocat aceasta tragedie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *