Skip to content
Prahova Știri locale

Propunere de reorganizare a două mari spitale din Ploiești

Consiliul Județean Prahova, în urma unei analize efectuate, propune un proiect de hotărâre privind inițierea procedurii de reorganizarea celor mai mari două unități sanitare din Prahova, respectiv a Spitalului de Obstetrică Ginecologie Ploiești și a Spitalului Județean de Urgență Ploiești. Dacă acest va fi aprobat, Maternitatea Ploiești își va pierde personalitatea juridică, urmând ca personalul și patrimoniul să fie preluat și administrat de Spitalul Județean Ploiești.

Propunerea aflată în analiza aleșilor județeni, vine în contextul în care „Spitalul de Obstetrică Ginecologie a înregistrat o scădere la nivelul tuturor indicatorilor de management (creșterea arieratelor, cheltuieli de personal în procent de peste 100% din contractul cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Prahova”.

Ca urmare a acestei situații, unitatea medicală a fost notificată, încă din martie 2019, să ia măsuri pentru eficientizarea activității.

În plus, potrivit unor specialiștii din Consiliul Județean Prahova, „Spitalul de Obstetrică Ginecologie a fost proiectat și a funcționat cu peste 700 de paturi, actuala structură organizatorică cu 300 de paturi nu este rentabilă din punct de vedere funcțional, costurile de întreținere fiind foarte mari”.

În referatul de aprobare, semnat de Bogdan Toader, președintele CJ Prahova, se arată că „în perioada 2018 – 2019, rata de utilizare a paturilor a fost doar de 52,80% (46 ,32% în trimestrul I 2019) față de media națională de 80,30% (VMN cf. O.M.S. 1567/2007)”.

Pentru eficientizarea activității, potrivit aceluiași referat de aprobare, „noua structură organizatorică ar putea înființa noi secții cu paturi, deficitare la nivelul județului și aducătoare de venituri, cum ar fi spre exemplu: îngrijiri paliative (10 paturi la Spitalul C.F. Ploiești și 5 paturi la Patrik Medical Center S. R. L. Băicoi), oncologie, hematologie, pneumologie cronici, medicină internă – cronici, chirurgie vasculară (compartiment unic în județ la Spitalul Județean Ploiești), precum și tura a doua în ambulatoriul de specialitate integrat a spitalului, crescându-se adresabilitatea pentru persoanele active (care se prezintă după terminarea programului de lucru), înființarea de rezerve cu plată, reînființarea roming-in, compartiment pentru tratarea infertilității, etc”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *