Propunere: Structuri centrale pentru sprijinirea Ucrainei și R. Moldova

Nicolae Ciuca
Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, a propus înființarea, la nivel central, a unei structuri care să conțină toate instrumentele guvernamentale necesare participării la reconstrucția Ucrainei și care să țină legătura cu societatea civilă și cu mediul de afaceri.

Acesta a participat miercuri la conferința ”Reconstrucția Ucrainei și rolul strategic al României”, care se desfășoară zilele acestea la Sinaia și care este organizată de New Strategy Center.

”Ajutorul acordat de România pentru reconstrucția Ucrainei trebuie depășească stadiul actual, printr-o nouă serie de acțiuni concrete. România are această capacitate, fiind de la bun început un adevărat hub de ajutorare a vecinilor noștri, Ucraina și Republica Moldova, atât în fața agresiunilor de orice fel ale Rusiei, cât și pe calea integrării europene pe care s-au înscris”, a menționat Ciucă.

În viziunea sa, acest hub ”trebuie să se concretizeze în două direcții foarte clare: una politică de coagulare a tuturor actorilor implicați în acest demers și una a investitorilor care pot fructifica oportunități și stimula activitatea economică ucraineană”.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL