Skip to content
Politică

Propunerea lui Dragnea de amendare a companiilor care practică dublul standard este de fapt o directivă europeană obligatorie

Liviu Dragnea a revenit cu noi detalii despre proiectul de lege împotriva dublului standard pe care îl depune marţi la Parlament. Liderul PSD arată că firmele care sunt depistate cu încălcări ale legii vor fi sancţionate cu amendă de 4% din toate încasările şi confiscarea tuturor produselor, informează b1.ro.

Amendă de 4% din toate încasările și confiscarea tuturor produselor, în cazul firmelor care practică dublul standard în România. Acestea sunt sancțiunile pe care le-am inclus în propunerea legislativă pe care o voi depune azi în Parlamentul României„, a scris Dragnea pe Facebook.

" "

Preşedintele PSD a mai subliniat că acesta este doar un prim pas în lupta împotriva dublului standard, urmând ca aleşii partidului care vor ajunge în Parlamentul European să se lupte pentru existenţa unui tratament egal atât pentru români, cât şi pentru restul europenilor.

 

Propunerea lui Dragnea nu numai că nu este originală, ci este o directivă europeană care va trebui aplicată de toate statele membre UE în acest an.

 

Scandalul dublului standard a izbucnit în 2017 când mai multe țări din Europa Centrală și de Est, inclusiv România, au reclamat că majoritatea alimentelor importate au o calitate mai slabă decât în tările occidentale.

Chiar comisarul european care răspunde de protecția cosumatorilor are experiențe directe la acest capitol.

Vera Jourova, comisarul european pentru Justiţie şi Protecţia consumatorilor: ”Eu mă simt înşelată când mă duc în ţara mea şi când cumpăr un iaurt are o chimicală în loc de căpşuni. Interzicem dublul standard al produselor”.

Iar autoritățile europene au luat măsuri. Producătorii de alimente și de alte produse vor fi obligați să informeze consumatorii dacă ceea ce vând are sau nu aceeași calitate în toate țările europene.

 

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *