Skip to content
Politică

Propunerea radicală a unui lider PSD cu privire la delimitatea funcțiilor administrative de cele politice

Unul dintre cei mai importanți primari ai PSD a lansat miercuri o idee care ar zdruncina din temelii administrația publică din România.

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, a lansat o propunere inedită, miercuri, la DCNews Live: primari apolitici, care să demisioneze din partidele din care fac parte după ce sunt aleși.

„Eu n-aș avea nimic împotrivă ca primarii să fie apolitici. Adică, domnule, dacă ai ajuns primar, să nu mai ai treabă cu partidul. N-aș avea nimic împotriva acestui aspect, ba, dimpotrivă, l-aș încuraja. Haideți să vedem în ce măsură putem să rezolvăm și celelalte probleme, atâta timp primarul este dependent de Consiliul Local. Dacă nu este susținut de Consiliul Local, poate interveni un blocaj în administrația publică locală, lucru pe care nu ni-l dorim”, a declarat edilul Sectorului 3.

„Unde în lume primarii nu fac parte din partide politice?”, a intervenit analistul politic Bogdan Chirieac.
„Nu am așa o expertiză internațională, cum anume funcționează. Am cunoscut diferite sisteme, dar nici limitarea mandatelor la președinții de consilii județene n-am prea întâlnit-o în lume.
Dacă vrem să facem experimente, (…) n-am o problemă să experimentăm sisteme, dar haideți să le analizăm corespunzător, să încercăm să anticipăm eventualele probleme”, a continuat Robert Negoiță.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *