Skip to content
Politică

Propunerea surpriză a premierului Dăncilă pentru interimatul ministerului Educației

Premierul Viorica Dăncilă a trimis, la Palatul Cotroceni, propunerea ca interimatul funcţiei de ministru al Educaţiei să fie asigurat de Rovana Plumb, potrivit agerpres.ro și mediafax.ro.

Rovana Plumb este ministru al fondurilor europene. Valentin Popa a demisionat, joi, din funcţia de ministru al Educaţiei, după ce în cursul dimineţii a avut loc o discuţie la Palatul Parlamentului cu preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

Valentin Popa a precizat că a demisionat din funcţia de ministru al Educaţiei deoarece nu este de acord cu solicitarea UDMR de modificare a ordonanţei privind desfăşurarea orelor de limba română la clasele cu predare în limbile minorităţilor.

Decizia lui Valentin Popa vine după ce UDMR i-a reproşat acestuia că a introdus în ordonanţa privind predarea limbii române în şcolile cu predare în limbile minorităţilor anumite modificări.

Concret, ordonanta 9/2018, prevedea că în învăţământul primar, la clasele cu predare în limbile minorităţilor naţionale, orele de Limba şi literatura Română prevăzute în planurile de învăţământ sunt predate de profesori cu studii superioare de specialitate. Potrivit documentului, predarea limbii române în şcolile minorităţilor erau susţinute de către învăţătorii care nu aveau studii universitare de limba română.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *