Skip to content
Politică

Protecția Copilului cere sesizarea procurorilor în cazul primarului din Sângeorz Băi, care și-a filmat fetița în timp ce o umilea

Facebook/Traian Ogâgău

Autoritatea pentru Protecția Copilului cere sezizarea procurorilor în cazul fetiței primarului din Sângeorz Băi, filmată de tatăl ei în timp ce acesta o umilea.

„ANDPDCA a solicitat DGASPC Bistrița Năsăud sesizarea organelor de cercetare penală în vederea verificării existenței elementelor constitutive ale unei infracțiuni și a solicitat verificarea situației minorei în familie și a nevoilor de sprijin și asistență”, a scris pe Facebook Mădălina Turza, șefa Autorității Naționale pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții.

Ea mai avertizează că „imaginile degradante și umilitoare la adresa minorei sunt de natură să pună în pericol dreptul la imagine, accentuând componenta traumatică a acestui eveniment și stigmatizarea copilului”.

Anunțul vine după ce în spațiul public a apărut o înregistrare video în care edilul își umilea fiica de 14 ani. În înregistrare se vede cum primarul din Sângeorz Băi și-a pedepsit fiica să stea dezbrăcată, în genunchi, cu mâinile deasupra capului și să repete că nu mai este obraznică.

Primarul se apără spunând că nimeni nu-i poate spune cum să-și crească copiii.

„Cine cruță nuiaua își urăște fiul, dar cine-l iubește, are grijă să-l disciplineze, spune un proverb din biblie”, a spus Traian Ogâgău pe Facebook.

Poliția s-a autosesizat în accest caz.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *