Skip to content
Politică

Protejatul lui Orban din PNL, băgat în afaceri imobiliare falimentare EXCLUSIV DOCUMENT

radu-tudor.ro

Ionel Dancă este noua stea în devenire a “muribundului” PNL, un partid lovit acum de scandaluri interne după ce alegerea lui Orban în funcția de președinte s-a dovedit a fi o greșeală pentru mulți dintre liberalii care l-au susținut. Orban a transformat PNL într-o feudă personală condusă de câțiva apropiați, o camarilă compusă din personaje fără anvergură. “Un fel de circ ambulant al lui Ludovic”, cum se exprimă liderii PNL din Transilvania, care s-au retras de facto din conducerea partidului, scârbiți de gafele lui Orban. Ionel Dancă a devenit astfel un fel de strateg al PNL, chiar dacă oficial el este doar purtător de cuvânt (plătit cu circa 3.000 de euro pe lună!!!) și principalul consilier al lui Orban. Cu puțin noroc, Dancă va ajunge și europarlamentar, dacă Orban rămâne în picioare, în ciuda altor lideri ai partidului care ar fi meritat să reprezintă PNL la Bruxelles după ani de luptă politică.

Cine este de fapt Dancă? se întreabă liberalii cu state vechi în partid. Cum poți parașuta un personaj cvasi- necunoscut în ochii membrilor PNL tocmai la vârful deciziei politice? Datele oficiale arată că Ionel Dancă a încercat să facă afaceri private în ani trecuți, până să se angajeze la PNL. Numai că afacerile lui Dancă puse la cale cu doi cetățeni italieni s-au dovedit adevărate bombe. Este amuzant și penibil în același timp cum Dancă se prezintă la televizor drept fost “jurnalist specializat în economie”, adică un expert în problemele mediului de afaceri, în condițiile în care fimele sale sunt falimentare sau la limita profitabilității.

1. VPF COMPANY SRL

Este o companie la care purtătorul de cuvânt al PNL Ionel Dancă deține 15 părți sociale. Compania are ca obiect de activitate “lucrări de construcții ale clădirilor rezidențiale” și este înregistrată în “celebra” comună Gherăești, județul Neamț, locul de naștere de fapt al lui Dancă.

Asociatul majoritar al lui Ionel Dancă este un anume Virgil Gheț, născut și el în Gherăești, un partener de afaceri mai vechi al purtătorului de cuvânt al PNL. Interesant este că firma VPF a avut și doi acționari străini: pe italienii Francesco Piccoli și Patrik Tonizzo, ambii asociați ai lui Dancă în diverse firme.

VPF Company este aproape pe butuci: în anii 2015, 2016 și 2017, compania lui Dancă a înregistrat cifre de afaceri de câteva zeci de mii de euro, în timp ce pe 2017 a raportat un profit „astronomic” de aproape 2.000 de euro – mai puțin decât câștigă el la PNL.

Găsiți AICI datele firmei.

2. Promedia Italia SRL

Este altă afacere “de succes” a lui Ionel Dancă. Firma este în prezent radiată. Se ocupa de “prelucrarea datelor”. Asociatul lui Dancă în această companie a fost italianul Paolo Sparaci, domiciliat la Roma. Interesant este că Dancă face afaceri de cel puțîn 18 ani cu diverși cetățeni italieni, afaceri care însă se dovedesc fiecare în parte falimentare.

Vedeți AICI datele firmei.

3. GTF Imobiliare SRL

Este altă bombă de business legată de numele lui Ionel Dancă. În ultimii patru ani, compania înregistrată în aceeași comună din județul Neamț a avut o cifră de afaceri constantă – de… zero lei. Și pierderi de câteva zeci de mii de lei anual. Ionel Dancă a fost mandatat în aprilie 2017 să vândă această firmă (de la asociații italieni Piccoli și Tonizzo) către același Virgil Gheț (tovarășul de business falimentar al lui Dancă).

Datele firmei sunt disponibile AICI.

4. I.D. Expert Finanțări & Media SRL

Este societatea prin care purtătorul de cuvânt al PNL Ionel Dancă reușește să încaseze ceva bani, poate pentru că este și unic asociat. Firma se ocupă de consultanță în afaceri, dar în 2017 de abia a reușit să genereze un venit de circa 15 mii de euro, pentru că în anii precedenți nu avusese activitate. Oficial, Dancă a încasat din această companie un profit de circa 8.000 de euro.

Datele firmei le găsiți AICI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *