Skip to content
Politică

Protest al ACL în faţa sediului Avocatului Poporului

Aproximativ 50 de tineri din Alianţa Creştin Liberală au protestat, luni, în faţa sediului Avocatului Poporului, ei cerându-i lui Victor Ciorbea să sesizeze Curtea Constituţională în privinţa Ordonanţei de Urgenţă care permite primarilor şi consilierilor locali să îşi schimbe partidul.

Tinerii liberali, îmbrăcaţi în tricouri cu mesajul ”Ponta fură alegerile”, au scandat lozinci precum ”Ciorbea, nu dormi, a-nceput o nouă zi!” şi ”Am onoare, nu sunt de vânzare!”

Vicepreşedintele PNL Ludovic Orban a declarat că speră ca Victor Ciorbea să dea o decizie în privinţa Ordonanţei privind migraţia primarilor, în caz contrar, ACL va picheta sediul Avocatului Poporului în fiecare zi în care această Ordonanţă de Urgenţă se află în vigoare.

”Îi reamintesc domnului Ciorbea că întreaga sa carieră a fost de partea oamenilor, şi nu de partea puterii, cu singura excepţie în care a fost premier, în rest a fost avocat şi a apărat cetăţenii care erau abuzaţi de instituţii ale statului şi trebuie să acţioneze şi ca Avocat al Poporului ca reprezentant al cetăţenilor, şi nu ca un reprezentant al PSD”, a spus Orban.

El a precizat că ACL a înaintat acţiunea în contencios, la Curtea de Apel Bucureşti, prin care atacă această Ordonanţă şi aşteaptă termen pentru a putea invoca excepţia de neconstituţionalitate, astfel ca, şi pe această cale, să se pronunţe Curtea Constituţională, potrivit mediafax.ro.

1 comentariu la “Protest al ACL în faţa sediului Avocatului Poporului

  1. Deci Orban era unul din cei 50 de tinerei ??? Poate tinerel la minte ! Eu ii spun ca doar Basescu se poate intelege cu Ciorbea si numai atunci cand cei doi se vor putea privi fix… ochi in ochi ! :)))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *